Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Giniotis: šis „Keistuolių“ sezonas bus kūrybiškai spontaniškas

Po vasaros atostogų Keistuolių teatras su kūrybiniu džiaugsmu pradeda naują sezoną ir penktadienį, rugsėjo 25 dieną, žiūrovus kviečia į atnaujintą Vytauto V. Landsbergio žiaurių romansų spektaklį „Išėjau aš stotin“.
Aidas Giniotis
Aidas Giniotis / „Scanpix“ nuotr.

Po veiklos 20-mečio švenčių Keistuolių teatro vadovas ir režisierius Aidas Giniotis tikino, kad teatre vėl prasidėjo normalus kūrybinis darbas: „Tikimės atgauti pastovumo pusiausvyrą ir kūrybinį džiaugsmą, kurio reikia naujam dešimtmečiui įveikti.“

Manau, kad šiemet gali būti labai įvairių staigmenų, nes mes norime grįžti prie tokio kūrybinio karščio ir džiaugsmo, kai labai neplanuodavome, o atsižvelgdavome į savo spontaniškus kūrybinius kibirkščiavimus...„Sezoną atidarome su renovuotu Vytauto Landsbergio jaunesniojo spektakliu „Išėjau aš stotin“. Pirminiu rezultatu abu buvome nelabai patenkinti, todėl dabar spektaklis bus kitoks. Susitarėme, kad ir aš prie jo prikišiu savo rankytę – kitu kampu peržvelgėme dramaturgiją ir muziką, todėl pakitimai bus pastebimi“, – intrigavo A.Giniotis, tikindamas, kad žiūrovai, jau matę pirminę spektaklio versiją, ne mažiau laukiami.

Suaugusiems ir mažiesiems Keistuolių teatras rodys jau pamiltus spektaklius, o artėjant žiemos šventėms pasiūlys ir premjerų.

„Tradiciškai Kalėdų proga režisierė Agnė Sunklodaitė ruošia premjerą vaikams „Mamulė Mū“, o mano premjera „Vasarotojai“ pasirodys jau po Naujųjų metų“, – anonsavo režisierius A.Giniotis.

Kai kurie senieji „Keistuolių“ spektakliai šį sezoną gali atsisveikinti su ištikimais žiūrovais.

„Kiekvieno spektaklio atsisakymas yra nors ir liūdna, bet šventė. Prisimename, kokį gražų gyvenimo kelią jis nuėjo. Paprastai mūsų spektakliai pagarbiai išleidžiami į poilsį – jei tai nuspręsime, būtinai pranešime. Iš anksto nenoriu nieko sakyti – tačiau tokių planų yra“, – išdavė „Keistuolių“ vadas.

Nors sezonui dar neprasidėjus sunku prognozuoti šių metų teatro lankomumą, tačiau A.Giniotis įsitikinęs, kad finansinis sunkmetis žiūrovų iš teatro neišbaidys.

„Nemanau, kad žiūrovų susidomėjimas mūsų spektakliais kristų. Krizė, mano nuomone, labiau veikia skrandį, o siela krizei – atspari. Žinoma, jeigu žmogus ją turi...“ – tikėjo „Keistuolių“ lyderis.

Šį sezoną „Keistuolių“ gerbėjai, anot A.Giniočio, iš teatro kūrėjų gali tikėtis kūrybinio spontaniškumo.

„Manau, kad šiemet gali būti labai įvairių staigmenų, nes mes norime grįžti prie tokio kūrybinio karščio ir džiaugsmo, kai labai baisiai neplanuodavome, o atsižvelgdavome į savo spontaniškus kūrybinius kibirkščiavimus. Labai norėčiau, kad teatre vėl atsirastų tie kibirkščiavimai ir mes, nusispjovę į visus kūrybinius planus, darytume tai, ką mūsų kūrybinės širdelės plaka – labai norėčiau, kad toks ir būtų šis sezonas“, – žiūrovams šypseną pasiuntė A.Giniotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius