-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Mamontovas kviečia į gatves

Pirmadienį Andrius Mamontovas patvirtino, kad jo globojama Gatvės muzikos diena vyks – muzikantas išsiuntė kvietimą joje registruotis visiems norintiems, visuose Lietuvos ir pasaulio miestuose.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gatvės muzikos diena vyks pirmą gegužės šeštadienį – 2 dieną. Praėjusiais metais šventė sulaukė didelio susidomėjimo – joje grojo apie 3000 profesionalų ir mėgėjų visoje Lietuvoje, nes 2008-aisiais prie Vilniaus prisidėjo dar 31 Lietuvos miestas.

Šiemet, Vilniui tapus Europos kultūros sostine ir  Lietuvai švenčiant savo vardo paminėjimo tūkstantmetį, anot A.Mamontovo, Gatvės muzikos diena galėtų apimti ne tik Lietuvą, bet ir visas pasaulio  vietas, kuriose gyvena lietuvių.

„Aš kviečiu visus Lietuvos miestus  ir miestelius, visas išeivijos bendruomenes, esančias nuo Amerikos  iki Australijos, visus žmones gegužės 2 dieną prisidėti  prie Vilniaus ir  groti savo miestų gatvėse“, – rašo atlikėjas. Muzikantas pranešime tvirtina, esą lietuviams pastaruoju metu labai trūksta vieningumo. „Kreipiuosiu į visų lietuviškų bendruomenių žmones už Lietuvos  ribų. Mums labai svarbu, kad jūs prisijungtumėte ir duotumėte  žinią apie Lietuvą toje vietoje, kurioje gyvenate. Mums visiems  pastaruoju metu labai trūksta vienybės jausmo ir tik mes patys galime  jį sau padovanoti taip, kaip tai buvo Lietuvos nepriklausomybės  atkovojimo metu“, – tvirtina A.Mamontovas.

Muzikantas taip pat kreipėsi į Lietuvos miestų savivaldybes, prašydamas paramos bei leidimo žmonėms groti miestų gatvėse.

Gatvės muzikos dienos idėja

Kiekvienas, kuris turi kokį  muzikos (ar nebūtinai muzikos) instrumentą, išeina į savo miesto  gatvę ir groja. Dalyvauti gali visi: profesionalai, mėgėjai, visi, kas gali išgauti kokį garsą ar netgi triukšmą. Visi muzikos  žanrai tinka. Groti gali ir jaunas, ir senas. Nesvarbi nei  socialinė padėtis, nei statusas visuomenėje. Svarbiausias dalykas –  tapti didelio grojančio miesto dalimi. Šiais metais – viso grojančio lietuviško pasaulio dalimi.

Vieta, kuroje galima registruotis norintiems groti Vilniuje,  kalbėtis ir ruoštis Gatvės muzikos dienai: http://www.gatvesmuzika.lt/lt/registration

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius