Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Dalius Skamarakas žada viešai apsinuoginti vardan meno

Ketvirtadienį, lapkričio 17 d., 19 val. Vilniaus menų spaustuvėje, mažojoje salėje, plačiajai visuomenei, bet siauram ratui bus pristatyta kabareto „Atsakyk už save“ programa – disputas „Viskas apie jąją“. Aktorius Dalius Skamarakas į pagalbą pasitelkęs savo kolegas bei draugus kompozitorių Sigitą Mickį ir aktorių Algirdą Urboną leis žiūrovams pažvelgti į slapčiausias sielos kerteles. Koncerto metu skambės aktoriaus autorinės ir žinomų bei nežinomų kūrėjų dainos.
Dalius Skamarakas
Dalius Skamarakas / Kamilės Žickytės nuotr.

Kaip apie šią programą-disputą rašė žymus visko kritikas, panorėjęs likti nežinomas, – „<..> tai dainos, giesmės ir netgi baladės, kuriose susipina plataus diapazono nuotaikų paletė ir viso vaivorykštės spalvų spektro kaskadomis besiliejantys žanrai, nuo postpunkinio romantizmo iki poppunkinio akustinio nihilizmo, nuo naivaus žodžių dėliojimo eilėmis iki gilių vos apčiuopiamų filosofinių klodų. Jos nagrinėja temas nuo socialinių problemų buitiškumo iki fantazijos ir mistikos pasaulių samplaikos. Jos nepaliks abejingo nė vieno ir sukels kontroversiškus jausmus – nuo atviros neapykantos iki besąlygiškos meilės mažomis dozėmis. <..> dauguma dainų labai liūdnos, todėl galima linksmai praleist vakarą ir netgi pašokti ant įsivaizduojamo priešo, įsivaizduojamo kapo...“

Idėja suburti sukarintą, socialinės pakraipos kabaretą „Atsakyk už save“ gimė aktoriaus Daliaus Skamarako galvoje. 2010-ųjų kažkurį ankstų gegužės rytą Dalius Skamarakas pabudo nuo galvoje skambančių varpų. Nekreipdamas dėmesio į pakilią nuotaiką ir numiegota koja lakstančias skruzdėles, šoko iš lovos ir nepataikė. Pačiupinėjęs guzą, paklausė garsiai – kam skambina varpai? Nesulaukęs atsakymo suvokė, kad negalima gyvent taip kaip anksčiau – dabar arba niekada. Laikas atėjo...

Gerai žinodamas jautrią, pasiduodančią piktai valiai kompozitoriaus Sigito Mickio sielą, panaudojo psichologinį šantažą ir privertė prisidėti prie abejotino plano (kad ir kaip verkė Sigučio artimieji ir atkalbinėjo gero linkintys). Po to, pagrobęs įkaitu mylimiausią ornitologo draugą sviliką, pajungė savo valiai ir „Atviro Rato“ aktorių Algirdą Urboną. Programa – disputas „Viskas apie jąją“ pasaulį išvydo praėjus septyneriems mėnesiams po kabareto susibūrimo.

Taigi, kviečiame visus, kurie susidomėjo, su kabaretu „Atsakyk už save“ susitikti ir viešą apsinuoginimą išvysti lapkričio 17 d. 19 valandą, „Menų spaustuvėje“, kišeninėje salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius