Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algimanto Aleksandravičiaus nuotraukose įamžinta istorija

Kauno fotografijos galerijoje, kuri įsikūrusi Senamiestyje, nuo vakar veikia nauja paroda – fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus nuotraukų ekspozicija „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės šešėliuose“.
Alšėnų rūmai
Alšėnų rūmai / Algimanto Aleksandravičiaus nuotr.

Unikali paroda veiks tik kelias dienas – iki gegužės 22 dienos, tol, kol Kaune tęsis tarptautinė šventė „Hanza Kaunas 2011“.

A.Aleksandravičius geriausiai žinomas kaip talentingas portretų kūrėjas. Tačiau šia savo paroda jis įrodo, kad jam įdomus ne tik žmogus, bet ir istorija.

„Žiūrėdamas parodos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštytės šešėliuose“ fotografijas įsitikini, kad Algimantas, atrinkdamas iškiliuosius Lietuvos žmones ir reiškinius, tai darė taikydamas ypač griežtus atrankos kriterijus meninių fotografijų kokybei“, – sako menininkui talkinęs istorikas prof. Alfredas Bumblauskas.

Į klausimus, kaip atgaivinti istoriją, kai jos amžininkų jau nėra, A.Aleksandravičius rado atsakymą. Jis fotografavo tai, kas išliko – pilkapius ir senąsias kapines, taip pat piliakalnius, senąsias bažnyčias, išlikusius medinius ir mūrinius dvarelius ar rezidencijas ir senamiesčių mūrus.

Aplankyti parodą „Hanza dienų“ metu bus galima 11-20 val. Tarptautinė šventė „Hanza Kaunas 2011“ tęsis gegužės 19–22 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius