-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Kaniava. „Skrydis per 50“

Gruodžio 8-osios vakarą į Šv. Kotrynos bažnyčią kviečiami visi aktoriaus, bardo Andriaus Kaniavos talento gerbėjai. 50-ąjį gimtadienį švęsiantis menininkas kartu su sunkiosios muzikos orkestru „Musė“ šią sukaktį žada paminėti scenoje su trenksmu. Išskirtinis muzikos ir šviesos vakaras taps puikia dovana sau ir visiems atėjusiems.
Andrius Kaniava
Andrius Kaniava / Organizatorų nuotr.

Populiarus ir mylimas teatro, kino aktorius, dainų autorius ir atlikėjas, gimė 1964 m. Vilniuje. Kalbėti pradėjo 2-jų metų, dainuoti 20-ties. Laiką tarp šių įsidėmėtinų datų praleido augdamas ir mokydamasis, pasak nuogirdų, Vilniuje, A.Vienuolio vidurinėje mokykloje. Save pamena nuo 9-tos klasės, todėl galima tvirtinti, kad mokyklą baigė 1982 m. Įgytos žinios ir išsiauklėjimas neleido tęsti mokslų niekur kitur, kaip tik Vilniaus valstybinėje Tautų draugystės ordino konservatorijoje, Aktoriaus meistriškumo katedroje neskaitant vyriškumo mokyklos tarybinėje armijoje 1983-1985 m. Savarankiško gyvenimo keliu patraukė 1988 m. Apie tai byloja darbas Marijampolės dramos teatre, kur, iš neturėjimo ką veikti, pradėjo kurti pirmąsias dainas.

A. Kaniava scenoje – it patrakėlis berniūkštis. Gal todėl jo mielai klausosi ypač daug jaunimo.

Andrius yra dažnas įvairių dainuojamosios poezijos koncertų dalyvis. Vienas labiausiai mėgstamų publikos, kadangi iš kitų dainuojamosios poezijos atlikėjų išsiskiria netradiciniu atlikimu, gausiu judesio, ekspresijos. A. Kaniava scenoje – it patrakėlis berniūkštis. Gal todėl jo mielai klausosi ypač daug jaunimo. Nuo 1990 m. iki 2014 m. rudens kūrė vaidmenis Keistuolių teatre. Nuo 2014 m. rudens tęsia darbus su geros muzikos ekspertais „Bardai LT“.

Kaniava yra išleidęs tris albumus. Pirmasis, pasirodęs 2003 m., – tai kartu su grupe „Origami“ įrašyta kompaktinė plokštelė „Atšilusi musė“ – kaip teigia dainų ir tekstų autorius, gyvo koncerto įrašas, „savotiškas kūrybos akimirksnis, kuriame viskas vyksta čia ir dabar“. Antrasis darbas – albumas „Antikvariatas“ (2009 m.) – tai draugiškų pasisėdėjimų studijoje rezultatas. „Antikvariatas – senų daiktų, kurių nesieja nei istorija, nei laikmetis, pardavimo ar tiesiog eksponavimo vieta. Vieta, kuri egzistuoja tik dėl praėjusio laiko, jo pasekmių ir kuriai prabėgęs laikas yra naudingas“ – sako A. Kaniava. 2014 m. rugpjūčio pabaigoje pasirodė trečiasis Andriaus Kaniavos ir sunkiosios muzikos orkestro „Musė“ albumas, įrašytas Kauno valstybinėje filharmonijoje, 2012 metais vykusio koncerto metu.

Gyvo garso kompaktinę plokštelę išleidęs atlikėjas nestokoja kūrybinių minčių ir nežada sustoti. Intensyviai koncertuojantis dainų autorius ir atlikėjas džiaugiasi puikia komanda – orkestro nariais – su kuria groti yra vienas malonumas. „Juk tai vieni geriausių Lietuvos muzikantai“.

„Musę“ sudaro: orkestro meno vadovas kompozitorius Sigitas Mickis (klavišiniai), Audrius Stasiulis ir Tomas Karka (trombonai), Laurynas Lapė ir Tomas Vaičiulis (trimitai), Darius Bažanovas (tūba) ir Tomas Kulikauskas (mušamieji).

„Musė“ skraido Lietuvos padangėje ir žada „praskristi“ Vilniuje kartu su A. Kaniava per jo 50. Skrydžio metu skambės daug autorinių dainų pačio Andriaus tekstais ir muzika, papuoštų pučiamųjų orkestro garsais. Teatralinis pasirodymas, kurio metu derės poezija, muzika, šviesos efektai ir pakili nuotaika, taps išskirtiniu ir vieninteliu visiems atėjusiems pabūti kartu ir pasveikinti mylimo bardo su jo švente.

Susitikime gruodžio 8 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje ir kartu pakilkime į A.Kaniavos „skrydį per 50“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius