Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angelų kūrėjo plaustas – iš tūkstančių plastikinių „bambalių“ (nuotraukos)

Šalia Baltojo tilto Vilniuje pripūstas didelis žemės rutulys, pastatyta informacinė ekopalapinė, o smalsuoliams pristatytas unikalus iš plastikinių butelių pagamintas ekologiškas plaustas, kuriuo jau šį šeštadienį jo kūrėjas ir kapitonas Vaidas Ramoška leisis į Tūkstančio laivų regatą. Taip pirmadienį prasidėjo Vilniaus universiteto (VU) Gamtos fakulteto organizuojamos gamtininkų dienos, kviečiančios tautiečius tapti žalesnius.
Ekopalapinės ir ekologiško plausto pristatymas.
Ekopalapinės ir ekologiško plausto pristatymas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

1500 butelių atkeliavo iš akcijos „Darom'09“, o likusius – daugiausia alaus – radau pas kaimyną.„Šį plaustą gaminau tris dienas ir tris naktis – sunaudojau 1 kubą medienos ir 1700 plastikinių „bambalių“. Idėja buvo panaudoti plastikinius butelius kokiam nors kilniam tikslui – plaustui, kuris plauks Lietuvos tūkstantmečiui skirtoje regatoje, – šypsodamasis pasakojo menininkas V.Ramoška, išgarsėjęs kaip Vilniaus angelų meistras. – 1500 butelių atkeliavo iš akcijos „Darom'09“, o likusius – daugiausia alaus – radau pas kaimyną.“

Plausto autorius tokio dydžio plaukiantį kūrinį sukonstravo pirmą kartą. Šį šeštadienį jis žada pasiimti irklus, pritvirtinti vairą ir su aktoriumi Audriumi Bružu lenktyniauti Tūkstančio laivų regatoje, kuri 12 val. startuos nuo Valakupių ir plauks iki Baltojo tilto.

Aktorius A.Bružas, kuris pirmadienio popietę atidarė VU gamtininkų dienas, juokavo, kad šeštadienį su Vaidu aiškinsis, kuris iš jų bus tikrasis plausto kapitonas. Artistas taip pat pristatė jaunųjų gamtininkų pastatytą ekopalapinę, kurioje kiekvienas gali pagilinti savo žinias, susijusias su aplinkosauga.

„Šioje palapinėje yra daug informacijos apie ekologiją, apie būdus, kaip sutaupyti vandens, elektros išteklių, kaip reikėtų taupyti medieną. Visu tuo siekiama, kad visuomenė taptų žalesnė – ne žinojimo, bet tiesiogine prasme rūpintųsi gamta ir jos saugojimu“, – su šypsena pristatė A.Bružas.

Į ekopalapinę užsukę smalsuoliai gali susipažinti su alternatyviais gamtos energijos šaltiniais, apžiūrėti „Neregėtos Lietuvos“ albumo fotografijas bei koliažus apie gamtinių išteklių taupymą. Palapinė gamtos mylėtojų lauks iki ketvirtadienio, gegužės 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius