Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Animacinė istorija apie zuikį, kopūstus ir Šv.Petrą (video)

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus M.Žilinsko dailės galerijoje šį trečiadienį debiutuos jauno kūrėjo Vladislavo Berežoko filmas. Animacija susidomėjęs menininkas pristato smagią istoriją „Zuikio kopūstai“.
Naujausias V.Berežoko kūrinys – linksma istorija apie užsiauginti kopūstus nutarusį zuikį.
Naujausias V.Berežoko kūrinys – linksma istorija apie užsiauginti kopūstus nutarusį zuikį. / Kadras iš animacinio V.Berežok filmo nuotr.

Pasak kūrėjo, istorijos ašis – visiems iš vaikystės žinoma lietuvių liaudies pasaka. Tačiau animaciniame filme bus tik jos motyvai. V.Berežoko herojus Zuikis nusprendžia pats auginti kopūstus, tačiau sėklų gali gauti tik iš šv. Petro.

Iatrauka ia animacinio filmo Zuikio kopūstai.
Ištrauka iš animacinio filmo „Zuikio kopūstai“.

„Visas mano gyvenimas yra animacija“, – sako menininkas. Kurį laiką mokęsis Kauno kolegijos grafinio dizaino specialybės, jis jos taip ir nebaigė. Tačiau čia kaunietis sužinojo, kad Vilniuje galima mokytis animacijos ir įstojo į Vilniaus dailės akademiją (VDA). „Ten man pasisekė, sutikau animacijos režisierių, dėstytoją Ilją Bereznickį, po to sekė stažuotės Maskvoje“, – yra pasakojęs V.Berežokas.

2007 metais animatorius baigė VDA Audiovizualinių menų fakultetą. Jo diplominis darbas „Vandens lašas“ dalyvavo festivalyje „Tindirindis“, taip pat Berlyno festivalyje, kur laimėjo pirmą vietą. 2008 metais dalyvavo Tarptautinėje teatro ir kino meno parodoje.

Kurti animacinius filmus režisierius V.Berežokas pradėjo dar studijuodamas. Tarp jo kūrinių – „Underwater life“ („Povandeninis gyvenimas“), „Beveidžio sapnas“, „Apie miestą“, „Daug Kukučių ir vienas“, „Žmogžudystė Morgo gatvėje“.

Be to, kad kuria animacinius filmus, šiuo metu V.Berežokas dirba M.Dobužinskio estetinio lavinimo centre, kur įkūrė animacijos studiją. Joje prisiliesti prie šios meno srities gali įvairaus amžiaus vaikai.

VIDEO: Filmo „Zuikio kopūstai“ anonsas:

Kas: V.Berežoko animacinio filmo „Zuikio kopūstai“ premjera

Kur: M.Žilinsko dailės galerija (Nepriklausomybės a. 1)

Kada: kovo 16 d., trečiadienį, 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius