-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antrajame „Kūrybiniame impulse“ dalyvaujanti Lora Juodkaitė šokiu atskleis žmogaus kovą gyvenime

Jaunieji šokėjai ir choreografai laisvu nuo darbo metu pradėjo ruoštis antrajam meninio projekto „Kūrybinis impulsas“ sezonui. Paskatinti ir pagirti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) meno vadovo Krzysztofo Pastoro, šokio kūrėjai savo choreografines kompozicijas žiūrovams pristatys birželio 2 dieną.
Antrojo „Kūrybinio impulso“ idėjų pristatymas
Antrojo „Kūrybinio impulso“ idėjų pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pernai pirmą kartą vykęs projektas „Kūrybinis impulsas“ puikiai pavyko – nors buvo ir skeptikų, aš likau sužavėtas šokėjų idėjomis ir savarankišku darbu. Jie patys kūrė kompozicijas, šoko, ieškojo joms muzikos, bendradarbiavo su kitų meno sričių atstovais ir reklamavo šį projektą – tai jiems suteikė svarbios patirties ir galimybių išreikšti save, – džiaugėsi K.Pastoras. – Labai tikiuosi, kad ir šiemet šokio kūrėjai turės minčių, entuziazmo ir laiko dalyvauti šiame projekte ir parodyti visus savo gebėjimus. Svarbiausia – nebijoti bandyti.“

Šiemet choreografines miniatiūras ruošia Loreta Juodkaitė, Erika Vizbaraitė, Davidas Isaacas Evansas, Vaida Šniurevičiūtė, Martynas Rimeikis, Greta Gylytė, Olga Konošenko su Igoriu Zaripovu, Živilė Baikštytė ir kolegos iš Baltarusijos Julija Diatko ir Konstantinas Kuznecovas.

Trečiadienį projekto pusiaukelėje šokio kūrėjai susitiko su K.Pastoru ir baleto trupės direktore Rūta Butviliene bei pristatė jiems savo idėjas.

„Aš mokausi valdyti daug šokėjų didelėje scenoje, todėl mano penkiolikos minučių trukmės pastatyme turėtų pasirodyti dešimt artistų. Choreografijai naudosiu įvairias šokio technikas, pasitelksiu kontrastą, – užsidegusi savo idėjas pasakojo viena įdomiausių Lietuvos šiuolaikinio šokio kūrėjų L.Juodkaitė, šiuo metu studijuojanti režisūrą. – Savo miniatiūra kalbėsiu apie žmogų, apie emocijas, kurios kartais mus valdo, apie kovą su savo silpnumu bei agresija ir apskritai – apie žmogaus kovą gyvenime.“

E.Vizbaraitė prisipažino statanti šokį duetui – vyrui ir moteriai, atskleisiantį jų santykius. Miniatiūroje šoks Eligijus Butkus ir Rūta Juodzevičiūtė. O pirmą kartą šokio kompoziciją pasiryžusi sukurti Greta Gylytė nusprendė bendradarbiauti su elektroninės muzikos kūrėju Linu Strockiu, geriau žinomu kaip Few Nolder.

Antrojo Kūrybinio impulso idėjų pristatymas
Antrojo „Kūrybinio impulso“ idėjų pristatymas

„Čia nebus ryškios melodijos – ji labiau atsiskleis šokyje, kuris parodys trijų žmonių jausmus“, – aiškino šokio kūrėja.

„Kūrybiniame impulse“ ir šiemet dalyvaus primabalerina O. Konošenko, kuri ne tik asistuos I.Zaripovui kuriant choreografiją, bet ir šoks. Iš viso per šventinį vakarą birželio pradžioje žiūrovai turėtų išvysti devynias šokio miniatiūras.

Antrojo Kūrybinio impulso idėjų pristatymas
Antrojo „Kūrybinio impulso“ idėjų pristatymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius