Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkos tvarkymo akcijoje tikimasi sulaukti per 100 tūkst. dalyvių

Balandžio 17 dieną vyksiančios kasmetinės gamtos švarinimo akcijos „Darom 2010“ organizatoriai tikisi, kad akcijoje dalyvaus daugiau kaip 100 tūkst. dalyvių, kurie sutvarkys daugiau nei 10 tūkst. nelegalių sąvartynų.
Akcijos „Darom 2009“ dalyviai Pilaitės mikrorajone
Akcijos „Darom 2009“ dalyviai Pilaitės mikrorajone. / „15min“ skaitytojo Mindaugo nuotr.

„Darom 2009“ akcijoje dalyvavo apie 70 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Anot organizatorių, šiųmetinė akcija yra išskirtinė savo mąstu. „Dar neteko organizuoti „Darom“ visose 553 seniūnijose. Tūkstantis susirinkimo taškų yra labai didelis iššūkis organizatoriams – reikia surasti ir apmokyti kiekvieno taško vadovus, pažymėti greta esančius šiukšlynus, pasirūpinti pirštinių ir šiukšlių maišų pristatymų į kiekvieną tašką, o paskui ir šiukšlių išvežimu iš kiekvieno taško“, – sako vienas iš organizatorių Vytautas Krasnickas.

Nors šiuo metu jau užsiregistravo per tūkstantį žmonių, norinčių būti „Darom“ taškų vadovais, tačiau jų reikia dar keletos tūkstančių, nes kiekviename susirinkimo taške turėtų būti maždaug po 3 vadovus.

„Nuo 2008 m. organizuojamos akcijos tikslas – ugdyti visuomenės sąmoningumą ir atkreipti dėmesį į kasdien vis aktualesnes ekologines problemas, skatinti žmones susimąstyti apie savo veiksmų pasekmes ir būti socialiai aktyviems“, – teigia V.Krasnickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius