Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar vyrai geresni kulinarai?

Ketvirtadienio vakarą restorane „Bistro 18“ buvo sausakimša žmonių, kvapų ir improvizacijos. Tie, kas mėgsta suktis virtuvėje, gali džiaugtis, nes lietuvių kalba išleista jau antroji garsiojo virėjo Jamie Oliverio knyga „Laimingos virtuvės dienoraštis“.
Jamie Oliver knyga „Laimingos virtuvės dienoraštis“
Jamie Oliverio knyga „Laimingos virtuvės dienoraštis“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Perfrazuojant žinomą posakį galima teigti, kad geriau vieną kartą pabandyti pagaminti nei daug kartų perskaityti. Laidos „Skylė sienoj“ vedėja Aistė Paškevičiūtė, humoristas Vitalijus Cololo, aktorė Aušra Štukytė bandė pagaminti keletą patiekalų – lakštinius su parmezanu, maskarpone ir špinatais, tailandietiškas salotas su arbūzais.

„Nedažnai gaminu ir virtuvėje neimprovizuoju. Paprastai ruošiu patiekalus iš vaikystės, todėl tenka pasiskambinti mamai, ji man telefonu pasako, ką ir kaip daryti, o man tereikia laikytis duotų nurodymų“, – apie maisto gaminimo patirtį pasakojo laidos „Skylė sienoj“ vedėja A.Paškevičiūtė.

Ji prisipažino nesanti gurmanė, o maistas – tik priemonė palaikyti sveiką kūną. „Maistas man – ne gyvenimo būdas, o kokybiški degalai, kad galėtum funkcionuoti“, – sakė laidos vedėja.

Paklausta, kas geresni kulinarai – vyrai ar moterys, A.Paškevičiūtė visus nuopelnus skyrė vyrams. „Kiek man teko patirti, vyrai gamina skaniau nei moterys. Jei jau vyras gamina,  tai daro ne pagal prievolę, o todėl, kad patinka. O kai darai tai, kas patinka, būna skanu“, – tikino A.Paškevičūtė.

Pristatymo vedėjas aktorius Marius Jampolskis sakė maisą ruošiantis tada, kai jaučiau kūrybinį polėkį.

„Nemėgstu gaminti iš pareigos. Procesas man turi patikti“, – teigė aktorius ir pridūrė sutinkantis su mintimi, kad vyrai yra geresni kulinarai.

„Vyrai yra tikslesni. Ruošiant maistą, be fantazijos, ne mažiau svarbi precizika. O vyrai jos turi daugiau. Jie mažiau pasikliauna intuicija ir daro taip, kaip reikia daryti“, – pasakojo M.Jampolskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius