Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ateitininkų vasaros išlydėtuvės – su diskusijomis apie meno ir religijos santykį

Ar mes gyvename visuotinio meno nuosmukio laikais? Ar šiuolaikinė architektūra dar geba suderinti grožį su patogumu? Ar kino kūrimas ir kritika šiandien tapo tik kairiųjų ideologijų citadele? Kam literatūrai reikalingi religiniai simboliai? Ar teatro scena – sakralumo turinti erdvė?
Saulėlydis
Saulėlydis / Fotolia nuotr.

Šiais klausimais visus kviečia diskutuoti ateitininkai – rugpjūčio 30-rugsėjo 1 d. prie Guopstų ežero, netoli Vilniaus, vyks studijų savaitgalis „(Ne)gražus (ne)dvasingas (ne)menas“.

„Pastaruoju metu Lietuvoje vyraujančiame mene ir jo kritikoje krikščioniškas požiūris bei tradicija yra labai menkai atstovaujama bei menkai atspindima. Dažnai, ypač jaunesnės kartos menininkų, kuriamas menas remiasi krikščionybei priešiškomis idėjomis arba krikščionišką tradiciją mene atmetančiomis estetikos sampratomis. Kaip ir visais laikais, menas daro didelę įtaką visuomenės vertybinėms nuostatoms, todėl Lietuvoje yra labai svarbu paskatinti diskusiją apie meno ir krikščioniškos kultūros sąsajas bei pasiūlyti alternatyvas vyraujančioms bei madingoms šiuolaikinio meno sampratoms“, – teigia stovyklos organizatoriai – Ateitininkų federacija ir žurnalo „Naujasis Židinys – Aidai“ redakcija.

Tris dienas vyksiančioje stovykloje atskirai bus diskutuojama apie architektūrą, dailę, kiną, literatūrą ir teatrą. Čia pranešimus skaitys menotyrininkai Ernestas Parulskis ir Ramutė Rachlevičiūtė, filosofas Vytautas Ališauskas, kino tyrėjai Nerijus Čepulis ir Rima Bertašavičiūtė, teatro kritikė Jūratė Visockaitė ir kiti. Apie literatūrą diskutuos ir savo kūrybą skaitys Rimvydas Stankevičius ir Gintaras Bleizgys.

Daugiau informacijos ir registracijos formą galite rasti čia 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius