-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atidaryta Kauno bohemos legendos Raimundo Mikšio-Šniūro darbų paroda

Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Kamerinėje salėje atidaroma menininko Raimundo Mikšio (1961–2008) tapybos darbų paroda. Bohemos atstovams šis menininkas žinomas Šniūro pseudonimu.
Raimundo Mikšio kūrinys
Raimundo Mikšio kūrinys / J.Vienožinskio MF nuotr.
Temos: 2 Paroda Fakultetas

R. Mikšys – gerai žinoma figūra meno pasaulyje, intrigavęs ne tik savo darbais, bet ir asmenybe, iš keramiko tapęs tapytoju, kai dauguma jo kartos menininkų perėjo į tarpdisciplininius menus ar net visai atsisakė tradicinių meno rūšių.

Anot menotyrininko Algio Uždavinio, aprašiusio menininko tapybą, R. Mikšys – tai gyva Kauno legenda, menininkų bohemos simbolis. Jo drobėse pastebima egzistencinė akistata su gyvenimu, filosofiškas būties atodangas, o požiūris į tapybą – neįpareigojantis, bet nuoširdus, profesionalus ir kartu naivus, įsimintinas, išskirtinis.

Šis kauniečių puikiai žinomas menininkas taikliai įsilieja į tapytojų ekspresionistų būrį. Šiandien jis vardijamas šalia Alfonso Vilpišausko, Arūno Vaitkūno ir kitų žymių menininkų.

Parodos kuratorius – J. Vienožinskio menų fakulteto dėstytojas, tapytojas Arvydas Martinaitis. Paroda vyks iki spalio 12 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius