Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atviras ratas“: penktąjį sezoną pagaliau turime namus! (nuotraukos)

Teatro laboratorija „Atviras ratas“, jau užkariavusi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių žiūrovų širdis, su sau būdingu originalumu trečiadienį pristatė naująjį – penktąjį – sezoną. Jaunųjų aktorių gyvenime – nemažai naujienų: pagaliau teatras turi namus, o jau netrukus žiūrovams pristatys premjerų, tarp kurių – ir tarptautinės.
„Atviro rato“ aktoriai
„Atviro rato“ aktoriai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Per ketverius metus pastatėme aštuonis spektaklius, kuriuos suvaidinome 455 kartus. O juos stebėjo 69236 žiūrovai“, – tokiais matematiniais skaičiavimais vienas paskui kitą džiaugėsi „Atviro rato“ aktoriai.

Naujojo sezono pradžia aktoriai pagaliau galėjo pasidžiaugti savo naujoje repeticijų salėje (Ašmenos g. 6, Vilniaus senamiestyje), į kurią netrukus žada pasikviesti ir žiūrovų.

„Nuo pat pradžios repetuodavome įvairiose erdvėse: auditorijose, rūsiuose, Keistuolių teatre, namuose, virtuvėse. Tačiau pagaliau teatras turi namus! – griausmingais plojimais ir šūkiais džiaugėsi visi artistai. – Čia turime repeticijų salę, administracijos patalpas ir net teatro sandėliuką!“

Džiugesnė naujiena žiūrovams – jau spalio 7, 8, 9 dienomis laukianti režisierės Ievos Stundžytės premjera „Antigonė taip (ne mitas)“. Spektaklyje, anot režisierės, bus bandoma nagrinėti žmonių tarpusavio santykių uždaroje erdvėje situaciją.

Ateinantį pavasarį „Atviro rato“ aktoriai planuoja pristatyti tarptautinę premjerą, bendradarbiaudami su Austrijos menininkais. Nors artistai kol kas nelinkę daugiau atvirauti, tačiau išduoda, kad kūrybinis procesas – labai įdomus.

Penktasis sezonas bus gausus ir užsienių gastrolių. Po dviejų savaičių „Atviras ratas“ ruošiasi išvykai į Italiją, pavasarį gastroliuos Danijoje ir kitose užsienio šalyse.

„Penkeri metai – labai mažai. Ir toliau laikysimės, kiek galėsime“, – šypsodamasis savo mokiniams sakė režisierius Aidas Giniotis. Jis „Atviro rato“ artistams, anot jų pačių, yra ne tik mokytojas, bet draugas, tėvas ar net psichologas.

Naująjį sezoną „Atviras ratas“ pradės Menų spaustuvėje savo pirmuoju spektakliu „Atviras ratas“ (rugsėjo 21 d.), o kitą dieną žiūrovus kvies pasižiūrėti „Pabėgimo į Akropolį“. Dar viena naujiena – nauja interaktyvi internetinė svetainė, kurioje žiūrovai nuo šiol galės rasti visas naujienas apie šią teatro trupę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius