Aukcionas paremti sergantiems vaikams pramogų pasaulio atstovų nesudomino (nuotraukos)

Pasaulinės tuberkuliozės dieną Vilniaus Rotušėje įvyko paramos ir labdaros fondo „Saulės smiltys“ organizuotas aukcionas, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyriui remontuoti.
Aukciono akimirka
Aukciono akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Aukciono akimirka
Aukciono akimirka
Tuberkulioze sergantys vaikai ligoninėje gydosi pusmetį, sergantysis izoliuojamas, todėl palatų būklė mažiesiems pacientams yra labai svarbi. Aukcione surinktos lėšos atiteks palatų atnaujinimo darbams tęsti bei medicininė įrangos įsigijimui.

Šiuo metu suremontuotos šešios Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyriaus palatos.  Vieną palatą už savo ir rastų rėmėjų  darbus suremontavo Gintarė Karaliūnaitė, spalvingą palatą padovanojo Kazickų šeimos fondas. Dviem palatoms lėšos surinktos gerų žmonių dėka ir geranoriškai remonto priemones parėmusių specialių įmonių iniciatyva, prisidėjo ir kiti rėmėjai.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Aukciono akimirka
Menininkė J.Rancevičienė prie savo kūrinio
Aukcione dalyvavo Seimo, Vyriausybės nariai, verslininkai, medikai, dizainerė Julija Janulaitytė (anksčiau žinoma kaip Julija Žilėnienė – aut. past.), televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė.

Nors į aukcioną buvo kviesti ir pramogų pasaulio atstovai dainininkė Gintarė Karaliūnaitė,  televizijos laidų vedėjas Vytautas Rumšas, prodiuseris Saulius Urbonavičius, dainininkai Deivydas Natalija Zvonkai, tačiau jie aukcione taip ir nepasirodė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Aukciono akimirka
Aukcione trumpam apsilankė ir D.Tamošūnaitė-Budrė

Aukcione buvo parduodami Julijos Janulaitytės, Kristinos Kruopienytės, Eimučio Markūno, Vlado Mackevičiaus, Palemono Gintaro Janonio ir kitų menininkų kūriniai. Renginio dalyviams koncertavo styginių kvartetas bei choras „Sounds in G“.

Aukcioną vedė laidų ir renginių vedėjas Dainius Martinaitis, entuziastingai raginęs susirinkusiuosius nesnausti, aktyviai dalyvauti ir kovoti dėl patinkančių meno kūrinių. Kūrinių kainos kilo ir keturis, ir šešis kartus – štai dailininkės Jurgitos Rancevičienės paveikslas „Šokančios katės“ buvo parduotas už 2200 litų. Paveikslo pradinė kaina siekė 500 litų. Dizainerės Irmos Kriaučiūnienės dekupažo technika dekoruotos papuošalų dėžutės vertė nuo 150 pakilo iki 1000 litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius