Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Basanovo, Vidžio ir Jazzu eksperimentas – su ausų kamštukais

Iškopusi į pirmąją radijo stoties ZIP FM topo vietą, Mario Basanov, Vidžio ir Jazzu daina „Who’s Shot the Silence?!“ ketvirtadienio popietę „Skalvijos“ kino centre virto į audiovizualinį kūrinį. Siurrealistiniame režisieriaus Andriaus Kirvėlos („PetPunk“) vaizdo klipe tylos tema tyrinėjama dar plačiau ir giliau, atkreipiant dėmesį į komunikacijos problemas ir žmonių su klausos negalia pasaulį.
Eksperimentas su žiūrovais
Eksperimentas su žiūrovais / Organizatorių nuotr.

 „Šauk į tylą!“ – tokiu dviprasmiškai kirčiuojamu teiginiu kelias pastarąsias savaites klausytojus intrigavo trijulė. Dainos klipas tik dar labiau praplėtė prasminį kūrinio lauką – tai įdomus socialinis-kultūrinis eksperimentas, provokuojantis viską girdinčius, bet nevisada įsiklausančius ir suprantančius.

 „Šiuo skardaus politikavimo ir komunikacinio triukšmo laikmečiu įsiklausyti tapo tiesiog nebemadinga. Mes pabandėme šauti į tylą vizualinio eksperimento pagalba. Tai bendras vaizdo ir garso sintezės kūrinys, primenantis, koks svarbus yra bendravimas kiekvieno mūsų gyvenime“, – pristatydami klipą kalbėjo autoriai.

 Vidis prisipažino, kad tokiam muzikos ir vaizdo eksperimentui juos paskatino „Omnitel“ iniciatyva. Šios bendrovės ir jos verslo klientų dėka šiemet 20 kurčiųjų vaikų Lietuvoje bus atliktos implantacijos operacijos, leisiančios jiems išgirsti pasaulį. Toks „Omnitel“ žingsnis įkvėpė menininkus savaip pažvelgti į tai, kodėl žmonės negirdi vieni kitų.

„Kai praėjusių metų pabaigoje nusprendėme skirti lėšų, kad vaikučiams su klausos sutrikimais būtų atliktos reikalingos operacijos, tikrai nemanėme, kad taip prisidėsime prie Lietuvos muzikinės kultūros ir subursime menininkus sukurti, ko gero, analogų neturintį vaizdo klipą. Tikiuosi, kad šis kūrinys paskatins žmones ir atsakingą verslą kitiems prasmingiems žingsniams, griaunantiems nesupratimus ir ribas visuomenėje,“ – sakė „Omnitel“ viceprezidentas komercijai Remigijus Štaras.

Klipo pristatyme „Skalvijos“ kino centre į eksperimentą buvo įtraukti ir visi susirinkusieji. Tam, kad priverstu susimąstyti apie tylą ir žmogišką komunikaciją, audiovizualinio kūrinio autoriai visiems susirinkusiems išdalino ausų kamštukus ir paprašė pirmą kartą viską stebėti girdint tik iš dalies.

Jau šią savaitę „Who’s Shot the Silence?!“ klipą ir dainą į savo kompiuterį ar telefoną bus galima nemokamai parsisiųsti iš interneto portalo „Omni SurfPort“, adresu www.sp.lt. Nuo pirmadienio siurrealistinės vaizdo variacijos pasieks ir „MTV Lietuva“ žiūrovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius