Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baukutei – švilpimas, Koršunovui – auskaras

Šių metų „Auksinių kryžių apdovanojimai“, įvykę penktadienį Nacionaliniame dramos teatre, daugeliui susirinkusių sužadino įvairių emocijų. Anželikos Cholinos režisuota ceremonija suvirpino ne vieno žiūrovo širdį, privertė nubraukti ir ašarą, tačiau vakaro metu teatrališka publika kelis kartus šaukė „fu“ ir net švilpė...
Oskaras Koršunovas matuojasi gautą Boriso Dauguviečio premiją-auskarą
Oskaras Koršunovas matuojasi gautą Boriso Dauguviečio premiją-auskarą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šventišką vakaro atmosferą scenoje kūrė dirigento Modesto Pitrėno diriguojama orkestro muzika, šokėjų pasirodymai, Vilhelmo Čepinskio virpinamas smuikas, Eglės Špokaitės grakštus šokis, aštuonmetės undinėlės daina, lėlių iš baroko operos grimasos ir kitos meniškos staigmenos.

Režisierius Antanas Gluskinas, apdovanotas nominacijoje „Teatras vaikams“, atsiimdamas „Auksinį scenos kryžių“ visus suaugusiuosius kvietė į vaikiškus spektaklius.

Tai rodo, kad teatras – nenumirs. Neleisiu bent jau aš...„Mieli teatro kritikai – eikit į vaikiškus spektaklius, žiūrėkit, kritikuokit – nesvarbu kaip. Ir tėveliams linkiu ateiti kartu su vaikais į spektaklius, o ne palikti juos teatre vienai valandai vienus Domėkitės, ką žiūri jūsų vaikai!“ – džiaugdamasis įvertinimu kvietė jaunas režisierius.

Aktorė Aurelija Tamulytė, pelniusi apdovanojimą kaip geriausia antraplanė aktorė, negalėjo atsidžiaugti, kad auksinį kryžių jai ant kaklo užkabino mama – taip pat aktorė, Kauno muzikinio teatro primadona Danutė Dirginčiūtė.

„Degam abi daug metų šioje teatro ugnyje – ši diena yra mūsų abiejų“, – jaudinamasi dėkojo aktorė.

Tuo tarpu geriausio aktoriaus titulą pelnęs Vytautas Paukštė pirmiausia dėkojo savo kartu dirbantiems kolegoms, tikindamas, kad „teatre vienas nebūsi“.

Tačiau plojimai pritilo, kai scenoje pasirodė praėjusių metų „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatė, dabar – Seimo narė, Asta Baukutė. Artistė bandė pajuokauti, kad jos dėka šiais metais ceremonijoje „daugiau iš Seimo“.

„Tai rodo, kad teatras – nenumirs. Neleisiu bent jau aš“, – tvirtai rėžė A. Baukutė, o jos žodžius palydėjo audringa publikos paniekos banga.

Iš seimūnės rankų „Auksinį scenos kryžių“ atsiėmė geriausia aktore pripažinta Rasa Samuolytė.

Aš dėkingas už šį piratišką apdovanojimą. Šitas auskaras man labai brangus ir aš – skirtingai nei Mamontovas – vaikščiosiu su juo ausyje.„Aš labai dėkinga Oskarui – labai tavim tikiu, gerbiu ir ačiū tau, kad tu tiki manim ir aš dar galiu tau pasakyti kažką naujo, – nuoširdžiai režisieriui Oskarui Koršunovui dėkojo aktorė. – Mes esame menininkai – mes negalime būti pelningi, bet galime įkvėpti, užkrėsti, parodyti kitokio gyvenimo viziją.“

To paties negalėjo šventinį vakarą išgyventi pats O. Koršunovas, pretendavęs tapti geriausiu režisieriumi, nes svarbiausiu laikomas „Auksinis scenos kryžius“ atiteko Gintarui Varnui.

„Iš tikrųjų netikėta. Man labai smagu, kad nugalėjo barokinė opera, barokinės lėlės – aš labai dėl to džiaugiuosi“, – tepasakė laureatas.

Tačiau O. Koršunovas, šiemet švenčiantis savo teatro veiklos dešimtmetį, neliko be apdovanojimo – Galina Dauguvietytė jam įteikė pirmąją Boriso Dauguviečio premiją-auskarą, skiriamą už novatoriškus ir originalius teatro meninius sprendimus.

„Aš dėkingas už šį piratišką apdovanojimą. Šitas auskaras man labai brangus ir aš – skirtingai nei Mamontovas – vaikščiosiu su juo ausyje“, – tikino O. Koršunovas.

Už gyvenimo nuopelnus Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis apdovanojo Panevėžio aktorių ir režisierių Stasį Petronaitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius