Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Bohemiečių „Užburtajai fleitai“ – kostiumas iš tikro aukso ir brangakmenių

Sužavėti Juozo Statkevičiaus kurtais kostiumais bohemiečių operai „Užburtoji fleita“, Didžiosios Britanijos juvelyrai vieną iš įspūdingiausių operos apdarų pasiuvo iš tikro aukso ir brangakmenių. Pirmą kartą su 860 tūkst. litų vertės Šventiko kostiumu solistas Egidijus Dauskurdis pasirodys penktadienį vyksiančiame Užupio Nepriklausomybės ir Konstitucijos dienos šventiniame koncerte.
Egidijus Dauskurdis
Egidijus Dauskurdis / Davido Loftus nuotr.

Du Anglijos juvelyrai pirmą kartą pamatė bohemiečių „Užburtosios fleitos“ kostiumus britų žurnale „OK!“ prieš dvejus metus. Savo idėją sukurti Šventiko kostiumą iš tikro aukso ir brangakmenių jie pasiūlė operos kūrėjams ir šiemet tai pavyko įgyvendinti.

Anot juvelyro Peterio Lewino, po trijų balandžio mėnesį vyksiančių „Užburtosios fleitos“ spektaklių Vilniaus kongresų rūmuose Šventiko kostiume panaudotos aukso, rubinų, smaragdų ir briliantų detalės bus parduodamos Londono karališkajame juvelyrinių dirbinių centre.

„Tai, ką Juozui Statkevičiui pavyko sukurti „Užburtajai fleitai“ iš Londono turguose rastų detalių, nuostabu ir neįtikėtina. Kai pamatėme kostiumų nuotraukas žurnale, kilo idėja sujungti juvelyrikos meną su muzika, išnešti brangakmenius iš parduotuvės vitrinų į operos sceną. Nemanau, kad kas nors anksčiau yra tai daręs“, – sako P. Lewinas.

Jis mano, kad juvelyrinių dirbinių pirkėjams auksas ir brangakmeniai, turinys savo scenos istoriją, įgaus dar didesnę vertę.

Penktadienį šventiniame koncerte 19 val. prie Užupio Angelo E. Dauskurdis su prabangiuoju kostiumu sudainuos „Zarastro ariją“ iš „Užburtosios fleitos“. Pasirodymo metu jį stebės ir saugos trys apsaugos tarnybos.

Solistas sako, kad dainuoti su beveik milijono vertės kostiumu – didelis jaudulys, tačiau kartu ir malonumas. „Juk ne visiems pasiseka būti liudininkais įvykio, kai operos scenoje naudojama butaforija virsta tikrove“, – džiaugėsi E. Dauskurdis.

Operos „Užburtoji fleita“ spektakliai, kuriuose žiūrovai galės pamatyti juvelyrikos meno kūriniu tapusį kostiumą, vyks balandžio 15–17 d. Vilniaus kongresų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius