-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„BrainStorm“ naują albumą pristatys Lietuvoje

Populiariausia Baltijos šalių grupė „BrainStorm“ surengs išskirtinį koncertą, kuris balandžio 10 dieną vyks Vilniuje, „Forum Palace“ klube „Balsas.lt“.
Grupė „Brainstorm“
Grupė „Brainstorm“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išsiilgusiai publikai latvių „braliukai“ pristatys visiškai naują albumą „Years And Seconds“, kuris bus išleistas kovo 15 dieną. Prieš pat Kalėdas darbus įrašų studijoje baigę muzikantai neslepia, kad albumo pavadinimas turi paprastą, tačiau labai aiškią prasmę.

„Laikas yra vienintelis tikras dalykas, kurį turime, ir tik nuo mūsų priklauso, kuo mes jį užpildome“, – sako „BrainStorm“.

Naujų dainų įrašams muzikantai šį kartą pasirinko Latviją, nors anksčiau dažniau dirbo užsienyje. Studijoje grupei talkino populiarus latvių hiphopo muzikos atstovas Gustavo, kuris ir tapo pagrindiniu albumo prodiuseriu. Vienos naujo albumo dainos žodžius parašė garsios škotų roko grupės „Travis“ lyderis ir vokalistas Franas Healy, o kitos tekstą sukūrė kolektyvo „The Posies“ narys ir su grupe R.E.M. koncertuose klavišiniais instrumentais grojantis muzikantas Kenas Stringfellow. Bendrą dainą su „BrainStorm“ įrašė populiarus britų reperis Ty, kuris buvo pristatytas prestižiniam „Mercury Prize“ apdovanojimui.

Naujausią grupės kūrybą pristato titulinė albumo daina, kurią nuo sausio 11 dienos pradėjo groti mūsų šalies radijo stotys. Dainą „Years And Seconds“ jau buvo galima išgirsti visus populiarumo rekordus pagerinusios TV laidos „Lietuvos talentai“ finale, kur vykusį sensacingą „Brainstorm“ pasirodymą stebėjo visa šalis.

„BrainStorm“ muzikantai mano, kad neseniai prasidėję nauji metai jiems bus labai sėkmingi. „Jaučiame, kad šie metai (ir sekundės) mums bus labai geri. Tai Tigro metai, o net trys iš keturių grupės muzikantų yra gimę Tigro metais – argi gali kas nors nesisekti?“ – retoriškai klausia „BrainStorm“.

1989 m. Jelgavoje susikūrusi grupė „BrainStorm“ pirmos tarptautinės sėkmės sulaukė 2000 m., kai su daina „My Star“ užėmė trečią vietą dainų konkurse „Eurovizija“. Tada grupei liaupsių negailėjo ne tik „BrainStorm“ gerbėjai, bet ir didžiausi muzikos autoritetai – Bobas Dylanas ir Mike‘as Stipe‘as iš R.E.M.

Išleidusi devynis studinius albumus, kuriuos išpopuliarino didžiuliais hitais tapusios dainos „Maybe“, „Waterfall“, „Mirror, Mirror“, „Colder“ ir kitos, grupė „BrainStorm“ greitai tapo viena populiariausių grupių Rytų Europoje. Netrukus latvių kolektyvas buvo kviečiamas pradėti grupių „Rolling Stones“, R.E.M., „Depeche Mode“, „Cranberries“ ir kitų ryškiausių muzikos žvaigždžių koncertus. 2006 m. „BrainStorm“ triumfavo „MTV Europe“ apdovanojimuose, kur buvo įvertinta prestižiniu „Best Baltic Act“.

Balandžio 10 d. „Forum Palace“ klube „Balsas.lt“ vyksiantį vienintelį grupės „BrainStorm“ koncertą organizuoja „BrainStorm Records Company“.

Bilietus į „BrainStorm“ koncertą jau galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internetu. Daugiau informacijos – svetainėje www.bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius