Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būrys muzikantų koncertu kvies tapti kaulų čiulpų donorais

Paskutinį vasaros penktadienį galima praleisti linksmai ir labai prasmingai. Vilniaus mokytojų namai, Kristupo vasaros festivalis ir bendrija „Kraujas“ kviečia rugpjūčio 27 dieną, penktadienį, į renginį GYVENTI NEGALIMA MIRTI, kuriame koncertuos daugybė Lietuvos atlikėjų, taip pat visi norintieji galės labai paprastai ir lengvai užsiregistruoti į negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą.
Erica Jennings,  Jurgis Didžiulis ir jų sūnus
Erica Jennings, Jurgis Didžiulis ir jų sūnus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Muzika

Šios akcijos tikslas – padėti pasveikti žmonėms, sergantiems leukemija. Tai liga, kuri gali užklupti netikėtai kiekvieną iš mūsų. Svarbiausia yra keisti žmonių požiūrį, nes manydami, kad „man taip nenutiks“ labai klystame. Šiame renginyje nereikės aukoti pinigų, bus prašoma pasidalinti tik savo gerumu, kuris reikalingas sergantiems, tačiau bet kuriuo metu gali prireikti ir mums patiems, mūsų draugams ar artimiesiems. Mes sakome ateik dabar, būk sąmoningas ir mąstyk apie ateitį. Vien tik atėjimas į koncertą gali išgelbėti kito žmogaus gyvybę.

Renginio metu savo patirtimi, išgyvenimais ir žiniomis dalinsis žurnalistė Ieva Kašauskaitė, onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ pirmininkė Dalia Bielskytė, verslininkė Rasa Martens, gydytoja hematologė, Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registro koordinatorė Rita Kviliūtė, apie kaulų čiulpų transplantaciją papasakos donorė Rita Subačiūtė, o taip pat Jums gros geriausi Lietuvos atlikėjai, kurie palaiko šią akciją: „The Rising Band“, kvintetas „Linksmai“, „Subtilu – Z”, „A. K. Voices”, Domantas Razauskas, Aidas Giniotis ir „Atviras ratas“, „Stipriai kitaip”, „Gerai Gerai & Miss Sheep”, Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings, ŽAS ir Veronika Povilionienė, Jurga Šeduikytė, „Minimal.lt”, „Baltic Riddim”.

Visi akcijos dalyviai koncertuoja nemokamai, be jokio atlygio – tiesiog norėdami palaikyti šaunią Vilniaus mokytojų namų, Kristupo vasaros festivalio ir bendrijos „Kraujas“ iniciatyvą – suteikti klausytojams progą sužinoti daugiau apie tai, kaip jie galėtų sugrąžinti sveikatą kenčiantiems skausmą ir tyliai nykstantiems žmonėms. Tai tikrai paprasčiau negu atrodo!

Milijonai žmonių visame pasaulyje donuoja savo kaulų čiulpus. Tai nesudėtinga. Tai nieko nekainuoja, neskauda ir nieko neatima. Tai gali suteikti kažkam šansą gyventi.

Rugpjūčio 27 d. Mokytojų namų kiemelyje, kur galima rinktis nuo 13.30 val. (koncerto pradžia – 14.45 val.) padėkime teisingą kablelį sakinyje GYVENTI NEGALIMA MIRTI. Bus gražus koncertas, daug puikios ir įvairios muzikos, o be to, tai – unikali proga pasidalyti savo gerumu kartu su daugybe kitų žmonių. „Padaręs gerą darbą – pats jautiesi smagiau, džiaugiesi vidumi. Jau nekalbam apie tai, kad taip žmogus pelno pagarbą, į jį žiūrima visai kitaip. Ir galiausiai, gerumas su kaupu sugrįžta atgal“, – tvirtina atlikėjai. Vien savo dalyvavimu jie jau pasisako, kurioje vietoje turėtų atsidurti kablelis. Dabar – mūsų eilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius