Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čereškienės sukurta pasaka atgis ant ledo

Žinomos žurnalistės Vilmos Čereškienės sukurta pasaka „Juodai balta istorija“ gruodžio 26 d. pirmą kartą bus papasakota vaikams ir suaugusiems ant Vilniaus prekybos ir pramogų sostinės „Akropolis“ ledo.
Vilma Čereškienė
Vilma Čereškienė / Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr.

Stebuklingą istoriją apie viso pasaulio gyvūnus, šalis ir Kalėdas Laplandijoje papasakoti padės kompozitoriaus Artūro Noviko džiazo mokyklos auklėtiniai, M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto skyriaus mokiniai, taip pat gimnastės ir dailiojo čiuožimo meistriškumo aukštumų siekiantys vaikai.

Programos-spektaklio „Juodai balta istorija“ premjera įvyks Vilniaus „Akropolio“ ledo arenoje antrąją Kalėdų dieną, 16 val.

„Juodai balta istorija“ – tai pasakojimas apie mergaitę Juliją, kuri, atvykusi pas močiutę į kaimą, užuot nuobodžiavusi, sutinka juodai baltą veršiuką, nusivylusį gyvenimu vien dėl savo nuobodžios kailio spalvos. Dar sutinka gandrą, kuris irgi yra juodai baltas. Tada trijulė leidžiasi į kelionę per visus pasaulio žemynus, kuriuose sutinka daug juodai baltų žvėrių – zebrus, pandas, orkas.

Žemynuose juos džiugina sutikti gyventojai, šokantys nuostabius šokius. Pagaliau visi atvyksta į šalčiausią žemyną – Antarktidą. Ten pingvinai. Poliarinė naktis. Ir veršis juodmargis suvokia, kad pasaulyje daug juodai baltų gyvūnų. O Julytė supranta, kad tarp juodos ir baltos spalvos telpa visos pasaulio spalvos ir atspalviai. Tuo metu jie pamato krentančią žvaigždę, kuri į žemę atneša Kalėdų stebuklą.

Pasaką iš popieriaus į ledo areną perkelti padėjo režisierė Giedre Žaščižinskaitė, choreografė-statytoja Jolita Altaravičiūtė, tap pat treneris-repetitorius Dmitrijus Kozlovas bei gimnastikos trenerė Liudmila Švedienė. Dekoracijas pasakai nupiešė dailininkas Mantas Čepauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius