Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cesaria Evora gerbėjams dovanoja naują albumą

Lapkričio 25 dieną vienintelį koncertą mūsų šalyje surengs garsioji atlikėja Cesaria Evora. Išskirtiniame pasirodyme „Utenos“ pramogų arenoje egzotiškoji Afrikos dainininkė atliks naujausias dainas iš netrukus pasirodysiančio albumo „Nha Sentimento“ (lt. „Mano jausmai“).
Cezarios Evoros albumo viršelis
Cezarios Evoros albumo viršelis / Organizatorių nuotr.

Koncertas Vilniuje bus vienas iš vos dešimties garsiosios C.Evoros pasirodymų Europoje šiemet – artimiausiu metu garbaus amžiaus dainininkė planuoja pailsėti nuo gastrolių.

Naujausią albumą „Nha Sentimento“ atlikėja vadina poema Žaliajam Kyšuliui. Meilę gimtinei C.Evora išreiškia su 14 visiškai naujų kompozicijų, kuriose egzotiški Vakarų Afrikos ritmai susipina su svajingomis jūreivių dainomis. Albumą prodiusavo ilgametis atlikėjos bendražygis Jose da Silva, o instrumentines kūrinių partijas padėjo įrašyti talentingas pianistas Nando Andrade ir Kairo miesto orkestras.

„Nha Sentimento“ – jau 11-asis C.Evoros studinis albumas, net keletą metų kurtas gimtajame atlikėjos Žaliajame Kyšulyje ir moderniausiose Paryžiaus studijose. Prekyboje „Nha Sentimento“ turėtų pasirodyti jau spalio 26 dieną, o lapkričio 25 dieną Vilniuje savo naujausias dainas Lietuvos žiūrovams C.Evora atliks gyvai.

Portugalų ir kreolų kraujo turinti C.Evora, žiniasklaidos dar vadinama juodąja Edith Piaf, garsėja mornomis – dainomis, kuriose į harmoningą visumą susilieja egzotiški Vakarų Afrikos ritmai, brazilų melodijos, portugalų fadai ir anglų jūreivių dainos. Mornos atliekamos gitara, fortepijonu, smuiku ir altu.

C.Evora yra viena iškiliausių šių dienų vokalinės muzikos atlikėjų. 68-erių dainininkė yra išleidusi 16 studinių albumų ir dainų rinkinių, jos sąskaitoje net šeši „Grammy“, „World Music“ ir daug kitų prestižinių apdovanojimų. Šią vasarą už muzikos laimėjimus ir dalyvavimą visuomeniniame gyvenime C.Evorai įteiktas aukščiausias Prancūzijos civilinis apdovanojimas – Garbės legionieriaus ordinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius