-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Cirque du Soleil“ trupė į Vilnių atsiveš 3000 kostiumų

Elitinio Kanados šou kūrėjo „Cirque du Soleil“ artistų trupė, gruodžio 15–17 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje demonstruosianti vieną sudėtingiausių savo spektaklių, be sudėtingos įrangos atsiveš ir per 3000 įspūdingų kostiumų dalių.
„Cirque du Soleil“ artistų trupė
„Cirque du Soleil“ artistų trupė / „Cirque du Soleil“ nuotr.

Organizatorių išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Dominique Lemieux sukurti kostiumai yra vienas iš tų magiškų dalykų, kuris „Saltimbanco“ padaro vienu spalvingiausių ir „gyviausių“ „Cirque du Soleil“ spektaklių. Visgi, nuolat keliauti su tiek kostiumų ir aksesuarų nėra paprasta. Dar sudėtingiau juos patogiai išdėlioti arenų, kuriose vieši trupė, užkulisiuose.

„Prieš Kalėdas į Lietuvą atvykstanti „Cirque du Soleil“ trupė paprašė arenos užkulisiuose jiems skirti ne mažiau kaip 10 kambarių. Iš jų penki bus skirti persirengimui, o dar viename jų įsikurs milžiniška trupės drabužinė. Taip pat turėsime parūpinti keturiasdešimt 2 metrų ilgio banketinių stalų bei šimtą kėdžių“, – gautus reikalavimus atskleidžia „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.

Užsukus į arenoje įkurtą kostiumų zoną, atrodo, tarsi būtum užėjęs į didžiulę rūbų, batų ir aksesuarų parduotuvę. Kairėje – daiktai, kurių gali skubiai prireikti (audinių skiautės, sagos, blizgučiai ir siūlų ritės), dešinėje – didžiulės lentynos, pilnos įvairiaspalvių batų bei ilgiausių kaspinų, naudojamų kaip batraiščiai. Beje, „Saltimbanco“ artistų batai yra perdažomi prieš kiekvieną pasirodymą. Na, o priešakyje – aibė margaspalvių kostiumų.

Vaizdo siužetą, kaip atrodo „Saltimbanco“ kostiumų zona arenų užkulisiuose, galite pamatyti čia:

VIDEO: Saltimbanco Wardrobe

Visą šią karalystę prižiūri Pietų Afrikoje gimusi Tanya Jacobs.

„Žmonės, pamatę šią spektaklio zoną, galvoja, jog tai labai spalvinga, gyva ir nuostabu. Tačiau jeigu jie žinotų, kiek po kiekvieno pasirodymo šie kostiumai reikalauja dėmesio, laiko ir energijos, suprastų, jog vis tai, kas jiems kelia nuostabą ir juos žavi, atsiima savo duoklę“,  – sako ketverius metus su „Saltimbanco“ trupe keliaujanti T.Jacobs.

Paprastai Tanyos diena prasideda 14.30 val. ir baigiasi gerokai vėliau nei baigiasi vakaro šou. Po kiekvieno pasirodymo už kostiumus atsakinga komanda atidžiai apžiūri kiekvieną kostiumo detalę ir dar keletą valandų praleidžia jas taisydama. Tanyos komandą sudaro trys nuolatiniai darbuotojai ir dar trys, kurie yra samdomi kiekviename mieste. Yra žmogus, atsakingas už batus ir galvos apdangalus, kitas žiūri, kad kostiumai būtų išlyginti ir sudėti persirengimo kambariuose, likusieji padeda atlikti staigius pataisymus. Be to, drauge keliauja 5 specialios skalbimo mašinos ir 5 skalbėjai, kurie kiekvieną dieną atlieka po 12 skalbimo partijų.

Kiekvienas iš 51 trupės artisto per vakarą pakeičia apie 3 skirtingus kostiumus ir kiekvieno jų turi po du egzempliorius.

„Po kiekvieno numerio kostiumuose atsiranda daugybė skylių. Jos tiesiog atsiranda. Prieš artistams lipant į sceną, kostiumai atrodo tobulai, tačiau vos tik artistai grįžta į užkulisius, kostiumuose matome daugybę skylučių“, – teigia T.Jacobs. Dauguma jų atsiranda kelių ir pirštų vietose. Kai kurių kostiumų pakitimus būtina itin greitai sutvarkyti, kadangi artistas su tuo pačiu kostiumu scenoje pasirodo keletą kartų. Dauguma kostiumų yra keičiami kas tris mėnesius.

Be to, prieš kiekvieną pasirodymą artistai patys darosi grimą, kurį pasidaryti trunka apie 90 minučių. Kiekvieno artisto grimas prasideda kreminės pudros uždėjimu, po to dedama biri pudra ir galiausiai makiažo pieštuku išpiešiamos reikiamos detalės. Visi artistai yra praėję grimavimo mokymus ir turi labai detalų savo personažo grimavimo planą.

„Aš nuolat stebiu kostiumus. Per darbo metus išmokau pastebėti net ir menkiausius neatitikimus. Taigi jeigu pamatau, kad scenoje esančio artisto kostiumo spalva bent šiek tiek skiriasi, tai tampa mano dėmesio centru. Tas pats būna net jei nueinu į operą ar baletą. Tapau labai kritiška“, – prisipažįsta Tanya.

Vilniaus „Siemens“ arenoje susirinkusi publika Tanyos darbą, artistų kostiumus bei jų meistriškumą galės įvertinti pirmą kartą į Lietuvą gruodžio 15–17 dienomis užsuksiančiame „Cirque du Soleil“ spektaklyje „Saltimbanco“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius