Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Ibelhauptaitė: „Labai gaila, kad Vilniaus sporto rūmai stovi vieniši ir tylūs“

Trečiadienį „Vilnius City Opera“ (VCO) pagaliau atskleidė naujo ir intriguojančio projekto VCO ROCK datą ir vietą. Jau lapkričio 10 dieną legendiniuose Vilniaus sporto rūmuose roko melodijomis suskambės garsiausios operų arijos. Įspūdingame menų sinteze vadinamame renginyje pasirodys roko muzikantų grupė su Tomu Varnagiriu priešakyje bei drąsiausi bohemiečių solistai: Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Laimonas Pautienius, Kristian Benedikt, Aušrinė Stundytė, Tadas Girininkas ir kiti.
Dalia Ibelhauptaitė
Dalia Ibelhauptaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VCO meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė tvirtino, kad erdvės pasirinkimas buvo iš tiesų neatsitiktinis: „Sporto rūmai yra kiekvienam vilniečiui ir lietuviui labai ypatinga tapatybės dalis. Mano jaunystėje, dar sovietiniais metais, šis pastatas buvo modernizmo simbolis, kitokio, gražesnio gyvenimo dalis. Čia koncertuodavo visos ir tik geriausios grupės. Tai buvo roko lopšys – vieta, kur skambėjo gaivališka ir laisva muzika, kuri labai daug prisidėjo prie laisvės pojūčio ir noro ją pasiekti bet kokia kaina. Todėl Sporto rūmai neatsiejami nuo Lietuvos Nepriklausomybės atgavimo istorijos. Juk čia 1988 m. spalio 22–23 d. vyko Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio steigiamasis suvažiavimas. Sąjūdžio, kuris suvienijo tautą, įkvėpė ją laisvei ir prikėlė Lietuvą nepriklausomybei. 1991 m. sausio 14–16 d. visuomenė čia atsisveikino su pastate pašarvotais Lietuvos laisvės kovotojais, žuvusiais prie Vilniaus televizijos bokšto.

Įėjus į Sporto rūmų salę, atgimsta labai daug prisiminimų… Labai gaila, kad per paskutinį dešimtmetį šis, buvęs svarbus miesto kultūros centras, stovi vienišas ir tylus. Jo ateitis ir likimas – apgaubti nežinios. Todėl aš esu nepaprastai dėkinga, kad sutikau tiek daug geranoriškų žmonių, kurie labai šviesiai ir pozityviai žiūri į mūsų norą vienam vakarui atgaivinti Sporto rūmų dvasią, o svarbiausia – suteikti galimybę vilniečiams dar kartą įeiti į šį legendinį pastatą ir pasiklausyti roko muzikos.“

Tai – ne pirmas kartas, kai bohemiečiai menui atgaivina užmirštą Vilniaus miesto erdvę: 2010 metais jie išvežė 23 tonas statybinių šiukšlių iš buvusio „Lietuvos“ kino teatro ir ten pasirodė su elektronine operos fantazija „XYZ“. VCO ROCK tęs šią, prieš kelerius metus pradėtą operos ir alternatyvios muzikos sintezę, pristatydama net 20 specialiai sukurtų operų arijų ir duetų roko interpretacijų. Šį projektą ruošia VCO direktorius bei režisierius Gediminas Šeduikis, jau dabar prisipažįstantis, kad nusimato nelengvas, bet itin malonus darbas. Režisierius stebėjosi, kaip skirtingai skamba arijos, kurias jau teko girdėti „XYZ“ projekto metu, jas atliekant roko stiliumi. Pasak jo, kiekvienu nauju muzikos stiliumi gimsta visiškai nauji kūriniai.

VCO ROCK muzikinei daliai vadovauja geriausias Lietuvos gitaristas, roko muzikos atstovas Tomas Varnagiris, prisipažinęs, kad be VCO niekuomet nebūtų galėjęs imtis tokio didžiulio ir įdomaus, bet tuo pačiu sudėtingo projekto. T.Varnagiris džiaugėsi, kad kažkas išgirdo jo slaptas fantazijas ir mintis dirbti su operų arijomis ir tai buvo būtent bohemiečiai.

Svarbia VCO ROCK dalimi taps ir 3D vizualizacijų kūrėjo Rimo Sakalausko rengiamos vaizdo projekcijos. O jaunas ir įdomus kostiumų dizaineris Dainius Bendikas, šiuo metu gyvenantis Islandijoje, savo kurtą mados kolekciją „Mėnulio vienuolis“ išbandys naujoje aplinkoje – netikėtoje muzikos bei vizualiųjų menų sintezėje.

„Taigi su VCO ROCK į mūsų kūrybinį būrį ateina nauji jauni veidai ir vardai. Labai noriu, kad turėdami galimybę nors vieną vakarą pabūti Vilniaus sporto rūmų scenoje, jie pajustų tą laisvės ir nevaržomų idėjų pojūtį, kurį jutome mes“, – savo viltimis dalijosi D.Ibelhauptaitė.

Bilietus platina www.tiketa.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius