Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Ibelhauptaitė: „Saugumo, koks bus užtikrintas Sporto rūmuose, nė viena Lietuvos salė neturėjo“

Vienintelį kartą šį sekmadienį, lapkričio 10 d., 19 val. „Vilnius City Opera“ žiūrovams atvers daugiau nei dešimtmetį apleistus Vilniaus koncertų ir sporto rūmus – projekte „VCO ROCK“ susijungs opera ir rokas. Renginio organizatoriai užtikrino, kad eksploatuoti uždraustame pastate maždaug 2 tūkstančiai žiūrovų jausis šiltai ir saugiai – tuo rūpinasi „Vilnius City Opera“ remiančios ir konsultuojančios įmonės bei nepriklausomi ekspertai.
Dalia Ibelhauptaitė
Dalia Ibelhauptaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mums statoma didelė siena. Kai kas sako, kad Sporto rūmuose negalima rengti koncerto, tačiau bohemiečių dvasia šią sieną įveiks. Labai džiaugiuosi, kad esame pakeliui. Šiuo metu dirbame su visomis reikalingomis Lietuvos institucijomis ir organizacijomis. Esame paruošę ypatingas priešgaisrinės apsaugos priemones – tokio lygio apsaugos ir saugumo, koks bus užtikrintas čia, nė viena Lietuvos salė neturėjo, – tikino „Vilnius City Opera“ siela Dalia Ibelhauptaitė. – Visas saugumo priemones užtikrino privačios įmonės su profesionalų konsultacijomis. Kaip architektas mums labai padėjo Algirdas Kaušpėdas, aktyviai konsultavo technologijos mokslų daktaras Rymantas Kvietkauskas, mus palaikė daug žmonių, kurie dirbo ar koncertavo šiame pastate – tarp jų ir Saulius Urbonavičius-Samas bei Andrius Mamontovas.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai anksčiau 15min.lt teigė, kad Vilniaus sporto rūmus eksploatuoti uždrausta dar 2009 metų pavasarį, nes jie neatitinka keliamų priešgaisrinės saugos reikalavimų. Tačiau būsimos roko ir operos metamorfozės kūrėjai pasakojo, kad remiasi projekto „XYZ“, kuris buvo surengtas uždarytame „Lietuvos“ kino teatre, organizavimo patirtimi ir užtikrins žiūrovų saugumą. Projektui reikalinga Vilniaus sporto rūmų salės dalis jau buvo keletą kartų išvalyta, kad joje neliktų dulkių. Sekmadienio vakarui ši erdvė bus apšildyta pramoniniais šildytuvais, joje bus pastatyti biotualetai, renginį saugos apsaugos firma, bus bendradarbiaujama su ugniagesių savanorių draugija.

Sporto rūmuose pristatytas „Vilnius City Opera“ projektas VCO ROCK.
Sporto rūmuose pristatytas „Vilnius City Opera“ projektas VCO ROCK.

„Vieno dalyko, ko tikrai čia nebus, tai bufeto. Pyragėlių teks per 1,5 val. renginį pakentėti, – šmaikštavo D.Ibelhauptaitė. – Tačiau mes galvojame apie žiūrovą ir stengsimės, kad jam čia būtų gera, šilta, saugu ir ramu. Šitas renginys įmanomas tik vieną kartą ir tai nereiškia, kad Sporto rūmai atgimsta. Šis projektas yra tiesiog kultūrinė akcija, tačiau tai – tikrai ne paskutinis mūsų eksperimentas.“

Eksperimentine erdve džiaugėsi ir renginio režisierius Gediminas Šeduikis, jis patikino, kad Vilniaus sporto rūmuose tvyro čia ūžusių Roko maršų ir pirmą kartą Lietuvoje koncertavusių užsienio grupių dvasia.

Aš nesu ekspertas ir negaliu pasakyti, kad čia tikrai saugu, bet tikri ekspertai, kurie čia buvo, užtikrino, kad čia yra šimtą kartų geresnė situacija nei „Lietuvos“ kino teatre.

„Ypatinga atmosfera ir šis projektas neleidžia mums čia sušalti – ta muzika, tas rokas ir opera, tas „draivas“ mus iš vidaus šildo. Todėl labai kviečiu tiek operos, tiek roko, tiek tiesiog muzikos gerbėjus nepraleisti šio unikalaus renginio, – kvietė menininkas. – Aš nesu ekspertas ir negaliu pasakyti, kad čia tikrai saugu, bet tikri ekspertai, kurie čia buvo, užtikrino, kad čia yra šimtą kartų geresnė situacija nei „Lietuvos“ kino teatre. Šis pastatas, anot jų, stovės dar šimtą metų, todėl mes čia jaučiamės visiškai saugiai.“

„VCO ROCK“ projekte, sujungiančiame roką ir operą, skambės 22 kūriniai, kuriuos atliks Asmik Grigorian, Aušrinė Stundytė, Joana Gedmintaitė, Laimonas Pautienius, Kostas Smoriginas, Tadas Girininkas, Kristianas Benediktas bei prie bohemiečių prisijungę jaunieji solistai Viktoras Gerasimovas ir Tomas Pavilionis. Po Vilniaus sporto rūmų stogu gros svajonių roko grupė, suburta iš geriausių šio žanro muzikantų: Tomo Varnagirio, Pauliaus Zdanavičiuas, Tomo Maslausko, Martyno Lukoševičiaus ir Audriaus Piragio.

Gediminas Šeduikis
Gediminas Šeduikis

„Labai gera išgirsti tuos kūrinius, kuriuos įprasta dainuoti klasikiniu stiliumi, kitokioje erdvėje ir kitaip skambančius – su roko muzika jie visai pasikeičia ir įgauna labai šiuolaikiško žavesio. Todėl tikiu, kad šis projektas turėtų patikti tiek jaunimui, tiek solidesnei publikai“, – mintimis dalijosi J.Gedmintaitė, prisipažinusi, kad repeticijos būtų buvusios idealios, jei apleistuose rūmuose būtų buvę šiek tiek šilčiau.

„Man labai smagu ir įdomu, kad šiame projekte sujungiami du skirtingi žanrai – rokas ir opera, – kolegoms pritarė ir į Lietuvą trumpam grįžęs K.Smoriginas. – O su Vilniaus sporto rūmų pastatu aš asmeniškai turiu labai daug gražių prisiminimų. Augau netoli nuo čia ir šiuose rūmuose dalyvavau daugybėje koncertų. Todėl manau, šis mūsų bandymas perteikti kažką labai gražaus ir naujo yra puikus.“

„Vilnius City Opera“ vienintelis projekto „VCO ROCK“ renginys Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose įvyks lapkričio 10 d., sekmadienį, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius