-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalios Kuznecovaitės smuikas skambės Vilniuje

Dalia Kuznecovaitė savo griežimu akimirksniu pakeri tūkstantines klausytojų minias Kanados, Meksikos, Prancūzijos koncertų salėse, sužavi griežčiausius prestižinių tarptautinių smuiko konkursų komisijos narius, o jos darbotvarkė suplanuota metams į priekį. Didžiąją laiko dalį svetur praleidžianti smuikininkė pripažįsta, kad grįžti į Vilnių jai visuomet malonu.
Dalia Kuznecovaitė
Dalia Kuznecovaitė / Reiner Nicklas nuotr.

Sostinę D. Kuznecovaitė aplankys jau gegužės 15 d. ir talkinama pianisto Casparo Frantzo (Vokietija) bei Šv. Kristoforo kamerinio orkestro, diriguojamo Donato Katkaus, Šv. Kotrynos bažnyčioje surengs koncertą „Mūzų palytėta“.

Būtent tokia mintis aplanko klausantis atlikėjos – ši jauna virtuozė, ko gero, pačių mūzų palytėta. D. Kuznecovaitę smuikas nuolat lydi nuo ketverių, o būdama aštuonerių ji jau griežė kartu su Lietuvos kameriniu orkestru. Talentingą merginą pastebėjo ir asmeniškai globojo šviesios atminties pasaulinio garso violončelininkas bei dirigentas Mstislavas Rostropovičius.

Ši jauna virtuozė, ko gero, pačių mūzų palytėta. D. Kuznecovaitę smuikas nuolat lydi nuo ketverių, o būdama aštuonerių ji jau griežė kartu su Lietuvos kameriniu orkestru.

Smuikininkė neslepia dėkingumo maestro ir jo vardo fondui, suteikusiems itin palankias galimybes siekti meistriškumo. Šios investicijos nenuėjo veltui – M. Rostropovičiaus fondo globotinė yra daugelio tarptautinių, respublikinių konkursų laureatė: 2007 m. D. Kuznecovaitė laimėjo „Grand Prix“ ir specialųjį prizą „Kloster Shontal“ Vokietijoje, po metų tapo J. Brahmso konkurso laureate, pelnė specialųjį Mozarteum akademijos prizą Austrijoje, prestižiniame H. Szeryngo vardo konkurse Meksikoje buvo apdovanota aukso medaliu.

Lietuvė įvertinta ir tėvynėje – LR prezidentas Valdas Adamkus už aukštus meninius pasiekimus smuikininkę apdovanojo vardine premija bei garbės raštu.

Muzika – malonumas

„Muzika man – malonumas, neįsivaizduoju, ką daryčiau, jeigu negročiau. Manau, pasirinkau teisingą kelią. Galbūt jis nėra lengvas, tačiau tai – mano kelias. Klausytojams visuomet stengiuosi perteikti emocijas, jausmus, kuriuos man sukelia muzika, noriu, kad bent jau koncertų metu smuiko melodijos juos pakylėtų taip, kaip mane,“ – sako smuikininkė.

D. Kuznecovaitė kaip solistė nuolat koncertuoja su daugeliu kamerinių ir simfoninių orkestrų: „Deutsche Radio“, „Norddeutsche Philharmonie“, „Karntner“, Kijevo filharmonijos simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu ir valstybiniu simfoniniais, Lietuvos ir Šv. Kristoforo kameriniais, Kanados Kalgario, Kataro filharmonijos orkestrais ir daugeliu kitų.

Nuolat po pasaulį keliaujanti atlikėja artimiausiu metu planuoja surengti pasirodymus Vokietijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, JAV, Pietų Korėjoje ir Portugalijoje.

Nepaisant to, jog jaunoji virtuozė didelėse scenose jaučiasi kaip žuvis vandenyje, ji vertina ir jaukias, mažesnes erdves, tad sugrįžusi į Lietuvą, gegužės 15 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje kartu su šaunia kompanija ji nudžiugins visus, vertinančius kvapą gniaužiantį polėkį, aukštą atlikimo kultūrą bei subtilią interpretaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius