-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl karščių savaitgalio festivalių renginiai nukeliami nebus

Nors savaitgalį jutiminė temperatūra gali siekti net 40 laipsnių, o įdienojus karštis gali būti pavojingas žmonių sveikatai, vyksiančių festivalių organizatoriai savo planų dėl karšto oro keisti nežada.
Festivalio „Granatos Live“ akimirka
Festivalyje / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Dėl artėjančios kaitros sinoptikai ragina savaitgalį vyksiančius renginius nukelti po 20 val., o organizatoriams pasirūpinti nemokamu vandeniu ir pavėsiu. „Renginių organizatoriai turėtų pasirūpinti, kad masiškas žmonių susibūrimas nebūtų vien saulės kaitroje, jo vietoje turėtų būti įrengtos pavėsinės“, – kalba sinoptikė Judita Liukaitytė.

Festivalio dalyviams J. Liukaitytė pataria dėvėti galvos apdangalus, gerti daug vandens ir iki vakaro nevartoti alkoholio. „Vandenį festivalio teritorijoje turėtų dalinti nemokamai, arba bent jau sumažinti kainą. Jei vandens kaina bus panaši kaip alaus, žmonės pirks alų. Tai gali pakenti jų sveikatai – gresia dehidratacija“, – sako sinoptikė.

Festivalio „YAGA“ atstovės Ievos Terejevos teigimu, renginių programa į vėlesnį laiką nukelta nebus. „Festivalio programa prasidės nuo 18 val., kaip ir buvo planuota. Apsisaugoti nuo kaitros yra ištemptos pavėsinės, bus dalinamas vanduo, be to, festivalio teritorijoje yra geriamo vandens šaltinis“, – pasakoja I. Terejeva.

Prie ežero bus įrengta paplūdymio scena, todėl dieną festivalio lankytojai galės leisti prie vandens. Be to, šiemet pasirūpinome  gausesnėmis  gelbėtojų pajėgomis

Festivalio „Galapagai“ rengėjai teigia, kad karščiams yra pasiruošę – planuojami renginiai per patį karštį nevyks, koncertai prasidės vakare. „Prie ežero bus įrengta paplūdymio scena, todėl dieną festivalio lankytojai galės leisti prie vandens. Be to, šiemet pasirūpinome  gausesnėmis  gelbėtojų pajėgomis. Festivalio teritorijoje bus greitosios pagalbos automobilis. Blogai pasijutę žmonės taip pat gali kreiptis į savanorius“, – sako festivalio atstovė Jurga Klimaitė-Riebling. Jos teigimu, vanduo festivalio metu nemokamai dalinamas nebus, tačiau jo bus galima įsigyti visoje teritorijoje.

Pasak „GRANATOSlive“ organizatorės Ievos Kvaracejūtės, renginiai į vėlesnį vakarą perkelti taip pat nebus. „Pagrindiniai koncertai prasideda vakare, o mažųjų koncertų tikrai nenukelinėsime“, – teigia ji. Organizatorė užtikrina, kad festivalio teritorijoje yra nemažai pastatų, miškas, todėl pavėsio  dalyviams užteks. O festivalio vietoje įrengti keli paplūdymiai. „Tikimės, kad karščiausiu dienos metu žmonės laiką leis prie vandens“, – kalba „GRANATOSlive“ organizatorė. 

Anot jos, vandens bus galima įsigyti festivalio teritorijoje, viso renginio metu budės medikai iš Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės. „Tikiuosi, kad žmonės į linksmybes žiūrės atsakingai ir gydytojų pagalbos neprireiks“, – sako organizatorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius