Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Madonnos koncerto Talino gatvėse susidarė spūstys, prie įėjimų buvo kilometrinės eilės (naujos nuotraukos, atnaujinta 23.56 val.)

Popžvaigždės Madonnos koncertas Estijos sostinės Talino dainų slėnyje sulaukė milžiniško susidomėjimo. Net ir sugebėję gauti bilietus į popžvaigždės koncertą žmonės stovėjo milžiniškose eilėse prie įėjimo.
Madonnos koncerto akimirka
Į savo koncertą Taline popkaralienė ir jos komanda beveik viską atsiveža patys. / „Scanpix“ nuotr.

Talino gyventojai ir valdžia Madonnos atvykimo laukė su nekantrumu ir baime. Estijos sostinėje vykstantis koncertas sulaukė neeilinio susidomėjimo – visi 70 tūkst. bilietų į atlikėjos koncertą buvo parduoti dar kovą, per vieną prekybos dieną. 65 tūkst. bilietų parduota po maždaug 210 Lt, 5 tūkst. bilietų į arčiau scenos esančią fanų zoną parduota po 440 Lt. Taip pat Madonnos gerbėjai nusipirko 300 bilietų į VIP zoną. Už tokį bilietą jiems teko pakloti daugiau kaip po 880 Lt.

Stiprina pajėgas

Rian.ru praneša, kad Taline ir 100 km spinduliu nuo Estijos sostinės antradieniui, rugpjūčio 4-ajai, nebebuvo įmanoma rasti vietų beveik nė viename viešbutyje. O likusiuose, norėdami pasipelnyti, beveik visi savininkai užsiplėšė penkiskart didesnes sumas. Antradieniui bei dviem dienoms prieš ir po koncerto dalis restoranų net rinko papildomą personalą ir, kur įmanoma, padidino vietų skaičių.

Po to, kai pakeisime sėdynę, vyks kažkokia mistinė procedūra – užeis kažkokie žmonės iš Madonnos komandos, kurie patikrins, ar nauja ir ar švari ta sėdynė, sakė organizatorių atstovas Ilja Judeikinas

Kaip pranešė koncertą organizuojanti estų įmonė „BDG“, Talino dainų slėnyje, kur kasmet vyksta daugiatūkstantinės dainų šventės, pirmadienį buvo pabaigta 100 metrų pločio, 50 metrų pločio ir 24 metrų aukščio scenos statyba. Sudėtingos konstrukcijos statyba užsiėmė 200 darbininkų iš Madonnos komandos ir daugiau kaip 200 specialiai samdytų darbininkų iš Estijos.

Griežti Madonnos reikalavimai

Į savo koncertą Taline popkaralienė ir jos komanda beveik viską atsivežė patys. Renginio organizatoriams prireikė tik suteikti Madonnos virėjams virtuvę su visa įranga ir pakeisti superžvaigždės grimo kambaryje tualeto sėdynę.

„Po to, kai pakeisime sėdynę, vyks kažkokia mistinė procedūra – užeis kažkokie žmonės iš Madonnos komandos, kurie patikrins, ar nauja ir ar švari ta sėdynė“, – sakė organizatorių atstovas Ilja Judeikinas. Jo teigimu, organizatoriai nė nenumano, kaip bus atlikta apžiūra. Kalbama, kad vietoje gali būti atliktas bakteriologinis tyrimas.

Pranešama, kad Madonnos koncerto metu, nuo 19.30 valandos, virš Talino bus apribotas lėktuvų eismas, kadangi pasirodymo metu bus naudojami galingi lazeriai, kurie gali apakinti lėktuvų pilotus.

Iš Talino oro uosto, kur turėtų atvykti privačiu lėktuvu, Madonna į Estijos sostinę turėtų vykti lydima policijos eskorto. Koncerto organizatorių tvirtinimu, jiems nėra žinoma, kokiame viešbutyje apsistos popkaralienė. Tam, kad būtų išvengta gerbėjų ir spaudos dėmesio, Madonnos atstovai savarankiškai rezervuoja viešbučius įvairiose šalyse, o jų pavadinimai būna paskelbiami jau po to, kai žvaigždė atvyksta į vietą.

Po Madonnos pasirodymo, daugelyje Talino klubų vyks vadinamieji koncerto „afterparty.“ Oficialiame vakarėlyje po koncerto dalyvaus ir Madonną apšildantis didžėjus Paulas Oakenfoldas.

Vargu ar ras laiko pirmajai ledi

Estijos prezidento žmona Evelin Ilves ketino padovanoti Madonnai sportinį kostiumą, papuoštą tautiniais estų motyvais. Prezidento kanceliarija pranešė, kad tokį žingsnį paskatino pirmosios Estijos ledi žavėjimasis puikia Madonnos fizine forma ir abiejų moterų meilė sportui.

Tiesa, kol kas nežinoma, ar E.Ilves pavyks įgyvendinti savo sumanymą. Kaip teigė I.Judeikinas, ar įvyks susitikimas, priklauso nuo Madonnos. Popkaralienė Taline ketina praleisti kaip įmanoma mažiau laiko, ji nerengs spaudos konferencijų ir susitikimų. Veikiausiai popkaralienei suknelę sukūrusiam ir į koncertą vykstančiam garsiam Lietuvos dizaineriui Juozui Statkevičiui taip pat nepavyks užkulisiuose susitikti su Madonna.

Oficialaus vizito į Taliną antradienį atvyksta ir Vilniaus meras Vilius Navickas, tačiau jis pirmadienį 15min.lt informavo, kad į Madonnos koncertą nevyks. Pranešama, kad Madonnos pasirodymu susidomėjo Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis. Jis pasiėmė laisvadienį savo sąskaita, kad galėtų nuvykti į Taliną.

Organizatorių duomenimis, į Madonnos koncertą Taline turėtų atvykti apie 5 tūkst. lietuvių.

Atnaujinta 20.01 val.: Prie įėjimų – kilometrinės eilės

Madonnos koncerto Taline oficiali pradžia 19.30 val., tačiau minios gerbėjų vis dar laukia prie koncerto įėjimų. Pagrindinėse gatvėse, kuriomis galima patekti arčiau Talino dainų slėnio, kur vyksta koncertas, susidarė automobilių spūstys.

Tiesa, jei ne žmonių ir automobilių su lietuviškas ir latviškais numeriai gausybė, sunku būtų pasakyti, kad čia vyksta grandiozinis Madonnos koncertas – miesto gatvėse nematyti sustiprinto policijos patruliavimo, nėra atlikėjos koncertų plakatų, nuorodų, kaip nuvykti į Talino dainų slėnį, kur vyksta koncertas.

Tūkstančiai Madonnos gerbėjų yra jau įėję į koncerto teritoriją, tačiau didelė dalis mindžiukuoja ne vieną kilometrą besidriekiančiose eilėse. Dauguma jų laukimą praskaidrina alkoholiu, tačiau panašu, kad greta vaikštantiems pareigūnams tai nekliudo. Keista ir tai, kad tik retas gerbėjas yra pasipuošęs marškinėliais su Madonnos atvaizdu ar jos turo pavadinimu. Į koncertą traukia įvairaus amžiaus žmonės – šeimos su mažais vaikais, pagyvenusieji ir jaunimas, kuris sudaro didžiausią publikos dalį. Organizatorių duomenimis, į koncertą susirinkti turėtų apie 5 tūkst. lietuvių Madonnos gerbėjų, tad nenuostabu, kad laukiančių eilėje dažnai galima išgirsti kalbant lietuviškai.

Žmonės, patekę į koncerto teritoriją, iš jos išeiti iki koncerto pabaigos negali, nebent nebenorėtų sugrįžti.

Atnaujinta 23.56 val. Madonna scenoje pasirodė apie 21.30 val., koncertą pradėjusi daina „The Sweet Machine“. Nors Estijoje atlikėja ketino būti itin trumpai, ji publikai pareiškė mylinti šią šalį.

Itin įspūdingai atrodančioje scenoje energingas Madonnos koncertas truko apie dvi valandas. Pasirodymo pabaigoje ji atidavė pagarbą Michaelui Jacksonui – po to, kai šokėjai atliko specialų numerį mirusiai popžvaigždei, Madonna pareiškė, kad jis buvo didžiausia visų laikų žvaigždė ir sušuko „Long live the king“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius