-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dizaino savaitė 2012“: pasiruoškite nustebti ir pasisemti idėjų

Vilniuje, Kaune ir Telšiuose gegužės 5-14 d. vyks jau septintoji „Dizaino savaitė“. Jos lankytojams šiemet bus pasiūlyta 127 renginiai ir ilgalaikės ekspozicijos, kurių autoriai žada nustebinti net daug mačiusius.
„Dizaino savaitės 2012“ atidarymas
„Dizaino savaitės 2012“ atidarymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Dizaino savaitė

„Dizaino savaitė“ jau tapo tradiciniu renginiu, todėl dizaineriai kasmet intensyviai ruošiasi ir bando nustebinti žiūrovus“, – tikino Lietuvos dizaino forumo direktorius ir „Dizaino savaitės“ organizatorius Vytautas Gurevičius.

Renginių programą gegužės 5 d., šeštadienį, 20.20 val. pradės tradicinė „Pecha Kucha night“ Energetikos ir technikos muziejuje.

„Tai jau trečius metus vykstantis renginys, kurio metu bus laikomasi tam tikros pristatymo formos-sistemos, kuri padeda savo sumanymus išdėstyti aiškiai ir glaustai per vieną vakarą. Šiemet ant scenos pamatysime dizainerių, dainininkų ir kūrėjų idėjų“, – anonsavo renginio „Pecha Kucha night“ kuratorius Justas Jaskonis.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Dizaino savaitės 2012 parodų eksponatai
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„Dizaino savaitės 2012“ parodų eksponatai

Energetikos ir technikos muziejuje veiks 5 parodų ekspozicijos: VDA Telšių fakulteto metalo meno ir baldų dizaino paroda „Dizainas žemaitiškai“, prof. V. Mockaičio kūrybos paroda, Lietuvos dizaino prizo „Geras dizainas“ nominantų paroda, baltarusių dizaino ekspozicija „Alba Ruthenia“, Maskvos grafinio dizaino bienalės „Auksinė bitė“ plakatų paroda „Rodčenko 120“.

Renginio organizatoriai teigia, kad šiemet „Dizaino savaitė“ bus kitokia – labiau demokratiška, bet išlaikanti savo profesionalumą, atvira visiems ir, žinoma, visiems įdomi. Visi renginiai ir parodos – nemokami.

Tikimasi, kad daugiausia dėmesio sulauks išskirtiniai renginiai „Dizaino savaitgalis“, interjeras.lt ir „Domus galerijos“ projektas: „Rekomenduojame kokybę“ , „designovation“ langai Vilniaus ir Kauno miestų vitrinose. 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Dizaino savaitės 2012 parodų eksponatai
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„Dizaino savaitės 2012“ parodų eksponatai

„Dizaino savaitgalis“ šiemet siekia pristatyti loftuose kuriančias asmenybes, nes pastebėjome, kad daugelis nežino, kas juose kuria, kaip juos rasti. Todėl gegužės 11-12 dienomis vilniečius ir miesto svečius kviečiame į loftų kvartalą, kuriame įvyks per 20 renginių“, – viliojo „Dizaino savaitgalio“ organizatorė Dalia Mauričaitė.

Gegužės 10 d. yra skirta Kaunui. Ta proga tarp Vilniaus ir Kauno kursuos AB „Lietuvos geležinkeliai“ (LG) traukinys, kuriame bus eksponuojama fotografijos paroda.

Bene pagrindiniu „Dizaino savaitės“ akcentu Kaune tapo Kauno kolegijoje, J. Vienožinskio menų fakultete, organizuojamas renginys „Diena su dizainu“. Vyks diskusijos, bus eksponuojami studentų darbai, pristatytos dizaino naujienos. Renginį vainikuos koncertas.

„Dizaino savaitė“ baigsis Lietuvos dizaino prizo „Geras dizainas“ apdovanojimų ceremonija gegužės 14 d., 19 val., Lietuvos energetikos ir technikos muziejuje.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Dizaino savaitės 2012 parodų eksponatai
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„Dizaino savaitės 2012“ parodų eksponatai

„Šiemet konkursui buvo pateikta apie 100 darbų dviejose kategorijose: realizuoti darbai ir projektai. Projektų kategorijoje daugiausia varžėsi studentai, o realizuotų darbų – beveik visi profesionalūs architektai. Juk jie turi daugiau galimybių tai įgyvendinti nei jauni, kurti pradedantys žmonės“, – sakė apdovanojimų „Geras dizainas“ kuratorius Marius Dirgėla.

Visi, besidomintys dizainu, kviečiami atkreipti dėmesį į renginių ir ekspozicijų vietas, pažymėtas specialia žalia „Dizaino savaitės“ juosta. Kaip ir kasmet lankytojams platinamas jau tradiciniu tapęs „Dizaino žemėlapis“ su bendrąja renginių programa ir trumpais aprašymais. Žemėlapis dalinamas nemokamai ir nurodo visų renginių vietas. Kaunas šiemet taip pat turi savo atskirą „Dizaino žemėlapį“.

„Žemėlapyje daug įrašų, todėl kviečiame vienur ateiti pažiūrėti, kitur – sudalyvauti – drąsiai lįskite į akis, o jums už tai visi tik dėkos“, – ragino „Dizaino savaitės“ organizatorius Vytautas Gurevičius.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Dizaino savaitės 2012 atidarymas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„Dizaino savaitės 2012“ atidarymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius