-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du teatro ir šokio festivaliai vilioja mažuosius žiūrovus

Gegužės viduryje didelė šventė laukia mažųjų žiūrovų nuo 3 metų iki amžinos paauglystės, kuriems teatro ir šokio spektaklius pristatys jau trečiasis Tarptautinis teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASITEŽO festivalis „COOL/JĖGA“ bei Tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis vaikams ir jaunimui „Dansema“.
Teatriuko pasirodymas
Teatriuko pasirodymas / Teatriuko archyvo nuotr.
Temos: 2 Šokiai Vaikai

Per teatro festivalį „COOL/JĖGA“ gegužės 12-16 dienomis mažiesiems ir jau paaugusiems žiūrovams bus parodyta apie dvidešimt profesionalių spektaklių vaikams ir jaunimui įvairiose Vilniaus teatrų scenose. Spektaklius lietuviams atveš menininkai iš Estijos, Norvegijos, Italijos, Vokietijos ir Rusijos.

Gali pasirodyti keista, kaip 3 metų vaikui galima sukurti šokio spektaklį – tačiau Europoje tokių spektaklių ir festivalių kultūra klesti.„Trečiasis tarptautinis ASITEŽO festivalis jau pradeda kvėpuoti. Jeigu pirmas festivalis buvo labai netikėtas ir jis buvo organizuojamas, padedant užsienio šalims, antras festivalis buvo kiek savarankiškesnis, tai dabar mes jau esame visiškai savarankiški ir kviečiame čia atvykti svečius iš užsienio šalių“, – džiaugėsi Lietuvos ASITEŽO prezidentė, aktorė Violeta Podolskaitė.

Šios organizacijos siekis – kad kiekvienas vaikas per metus pamatytų mažiausiai vieną profesionalaus teatro spektaklį.

Šiais metais, siekiant praplėsti teatro sąvoką, prie šio festivalio prisijungė ir Šiuolaikinio šokio festivalis vaikams ir jaunimui „Dansema“, kuris vyks Menų spaustuvėje gegužės 15-17 dienomis. Per jį, kaip teigia organizatoriai, bus pristatomi profesionalių šiuolaikinio šokio trupių iš Lietuvos, Švedijos, Vokietijos ir Olandijos spektakliai vaikams nuo 3 iki 94 metų.

„Gali pasirodyti keista, kaip 3 metų vaikui galima sukurti šokio spektaklį – tačiau Europoje tokių spektaklių ir festivalių kultūra klesti, – tikino festivalio meno vadovė choreografė Birutė Banevičiūtė. – Pirmą kartą Lietuvoje pristatome šiuolaikinio šokio spektaklį, sukurtą specialiai 12-14 metų paaugliams. Toks tikslus spektaklio žiūrovų amžiaus nurodymas siejamas su vaikų psichologija, siekiant, kad vaikas suprastų spektaklyje gvildenamas temas ir problemas, jos būtų jam aktualios.“

Nors spektakliai orientuoti vaiko mąstymui, tačiau spektaklius gali žiūrėti ir suaugusieji, be kurių kai kurie vaikai niekada neateis į teatrą.

„Svarbiausia – ne tik vaikai, bet ir tėvai bei mokytojai. 3-jų metų vaikas be tėvų į teatrą niekaip neateis, lygiai taip pat paaugliams sudėtinga ateiti be mokytojų paraginimo. Todėl mes labai skatiname, kad tėvai ir mokytojai į teatrą ateitų kartu su vaikais“, – kvietė B.Banevičiūtė.

Festivalio „COOL/JĖGA“ spektakliai yra nemokami, tačiau norint reguliuoti žiūrovų skaičių, visi norintys kviečiami registruotis. Tuo tarpu bilietai į šiuolaikinio šokio festivalio „Dansema“ spektaklius kainuos 10Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius