Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dzūkų šventės – neištraukiant kojų iš vandens

Vasaros šventės Lazdijų rajone išskirtinės tuo, kad iš miestų parkų ir pagrindinių estradų persikelia į ežerų pakrantes. Tyvuliuojančiais ežerais ir gražia gamta turtingas Lazdijų kraštas savo šventėmis nukloja ištisus paplūdimius. Visai neseniai šurmuliavusi Oninių šventė įsikūrė Dusios ežero pakrantėje, šalia Prelomciškės piliakalnio, kur švenčiama jau daugiau nei 20 metų. O štai savaitgalį nuvilnijusi „Metelio banga“ driekėsi Metelio ežero pakrantėje.
Žvejojimo varžybos
Žvejojimo varžybos / Lazdijų rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Tradicinė tarptautinė Lazdijų krašto šventė „Pasienio fiesta“ ne tik, kad švenčiama Lazdijų mieste esančiame Baltajo ežero paplūdimyje, bet šventės rytą į ežerą rungtis spiningavimo varžybose išplaukia žvejai iš įvairiausių Lietuvos kampelių bei užsienio. Gausu Lazdijų krašte vienas už kitą gražesnių ežerų, todėl ir šventės iš vienos pakrantės keliasi į kitą. O ir dzūkai, jau pripratinti prie gamtos grožio, turbūt nė nemokėtų savų švenčių švęsti ant „plyno asfalto“.

Jau tradiciniu tapęs festivalis „Metelio banga“ sukvietė muzikantus, dar tik pradedančius ir jau senbuviais save vadinančius, ne tik iš mūsų rajono, bet ir iš aplinkinių savivaldybių – Marijampolės, Druskininkų, Alytaus. Būta ir gitaros brazdesio, rokenrolo garsų ir net trankaus metalo. Vakaro dalyvius sveikino, už gražius pasirodymus dėkojo bei apdovanojo Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio pavaduotojas Valdas Petras Mikelionis.

O kiek žmonių suguža dzūkiškų švenčių pasižiūrėt ir kartu pasidžiaugt, matyt ne be reikalo sakoma, kad kas jas kas, bet dzūkai moka linksmintis. „Pas mane metai iš metų giminės suvažiuoja – ir artimesni nuo Prienų, ir net nuo Žemaitijos – kai tik didesnė šventė Lazdijuose. Man atrodo, kad taip linksma tik mūsų krašte būna“, ‒ sakė ponia Ona. Jai antrino ir kalbinta Regina, juokaudama, kad „šventės paežerėse geros tuo, kad, sukaitęs nuo sukimosi ratelyje, gali šokti ežeran atsigaivinti“. Ir iš tiesų, kaip sakė Lazdijų kultūros centro ryšių su visuomene koordinatorė Neringa Rasiulienė, retas miestas turi tokia unikalią galimybę – visą šiltąjį sezoną šventėmis mėgautis neištraukiant kojų iš vandens. Čia, Lazdijų krašte, viskas gyventojų ir poilsiautojų patogumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius