-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Edita Mildažytė Naujamiesčiui padovanojo gabalėlį rojaus

Saulėtą penktadienio popietę „Bėdų turgaus“ iniciatorė ir fondo vadovė Edita Mildažytė kartu su Vilniaus miesto meru Raimundu Alekna sostinės centro skverelyje pasodino gerumo obelį – rojaus obelies medelį. Šis gyvas simbolis ir po mėnesio šalia išdygsiantis paminklas „Žaliasis obuolys“ pagerbs visus kilnius Lietuvos žmones, padedančius nelaimėliams ir skurstantiems.
Edita Mildažytė
Edita Mildažytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pirmiausia šiam medeliui aš linkiu pražysti šį pavasarį, nes ši rojaus obelis turėtų labai gražiai žydėti, – sodindama obelį, linkėjo E.Mildažytė. – O kai jau čia stovės skulptūra, norėčiau, kad čia būtų ta vieta, kur žmonės ateitų, sugalvotų norą ir jis išsipildytų.“

Iškilmingai medelio sodinimo akcijai buvo naudoti „auksiniai“ kastuvai, kibirai ir guminiai batai, simbolizuojantys auksines žmonių širdis. Akcijos organizatoriai svajojo žmonių širdyse pasėti auksines gerumo obels sėklytes ir taip plėsti dosnių ir užjaučianių žmonių ratą.

„Medis – ypatingai vaismedis – yra labai gražus ir gyvas simbolis. Mes specialiai sodinome rojaus obelį, kad jos obuoliukai būtų nevalgomi ir žmonės nenudraskytų, bet vis tiek ji megztų vaisius ir derėtų – kad liktų visa simbolika, – aiškino E.Mildažytė, žavėdamasi gyvu gerumo simboliu. – Man labai gražus tas uždaras ciklas, kai medis peržiemoja, užmezga lapelius, nuostabiai pražysta, subrandina vaisius ir galiausiai vėl juos numeta, pasiruošdamas žiemai.“

Jau gegužės pabaigoje Naujamiesčio skverelyje, esančiame ties Mindaugo ir A. Vivulskio gatvių sankryža, medeliui į draugiją bus pastatyta „Žaliojo obuolio“ skulptūra. Ant jos bus įamžintos žymiausių praeities ir šiandienos labdaros teikėjų pavardės, o ant postamento – projektą parėmusių žmonių vardai ir organizacijų pavadinimai.

„Su šia rojaus obelaite Naujamiesčiui dovanoju gabalėlį rojaus!“, – susirinkusius apdalindama žaliais obuoliais, džiaugėsi bene garsiausia Lietuvos labdaros projektų organizatorė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Edita Mildažytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Edita Mildažytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius