Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erica Jennings, Jurgis Didžiulis, Linas Kleiza ir kitos garsenybės paskelbė knygų Kalėdas

Artėjant Šv.Kalėdoms, šalies vadovė ir garsūs Lietuvos žmonės penktadienio popietę įžiebė šventinę eglutę ir pakvietė šių metų švenčių proga dalintis knyga. Visą mėnesį geros valios žmonės raginami palaikyti nacionalinę akciją „Knygų Kalėdos“ ir dovanoti Lietuvos bibliotekoms naujų knygų, kurios pradžiugins knygų mylėtojus.
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Rūko ūkanose paskendusioje Prezidentūroje penktadienį klegėjo vaikai, kartu su dailininkais Sigute Chlebinskaite, Mariumi Jonučiu, Vilniaus Dailės akademijos profesoriumi Albertu Gursku ir kitais mokytojais dalyvavę knygų iliustracijų kūrybinėse dirbtuvėse. Jų rezultatą galėjo įvertinti į šventinį renginį susirinkę žinomi visuomenės veikėjai – iš įvairiais ornamentais išpuoštų raidžių vaikai sudėliojo šalies vadovės inicijuojamos akcijos„Knygų Kalėdos“ pavadinimą.

„Idėjos sumanytoja ne aš, o jūs – visi tie, kurie parašė man laišką ir pasvajojo. Taigi šiandien pradedame gražiausią mėnesį, kuris skirtas jums, jūsų svajonių išsipildymui, o svarbiausia – knygai“, – sveikindama ant kilimo sutūpusius vaikus ir visus susirinkusiuosius sakė D.Grybauskaitė. 

Keli šimtai Šiaulių krašto vaikų prezidentei atsiuntė ilgą laišką, kuriame mažieji skaitytojai skundėsi, kad bibliotekose neranda naujų knygų ir prašė šalies vadovės pagalbos.

Tomo Lukaio nuotr./Linas Kleiza
Tomo Lukšio nuotr./Linas Kleiza

„Labai džiaugiuosi, kad parašėte man laišką. Kalėdų laikas – ypatingas metas, kai mes visi – maži, dideli, ir net aš – tikime svajonių išsipildymu. Kai esi vaikas, tikiesi, kad svajones išpildys kas nors kitas, o aš šiandien žinau, kad daug jūsų svajonių turiu išpildyti ir aš. Todėl skelbiu šių metų Kalėdas – knygų Kalėdomis!" – kartu su vaikais stebėdama Kalėdų eglės įžiebimą, sakė D.Grybauskaitė.

Atsisėdę šalia papuoštos eglės vaikams savo mylimiausias pasakas skaitė ir naujų knygų dalijimosi akciją palaikė žinomi visuomenės veikėjai.

„Nors Kalėdų eglutė įžiebta, bet dar liko keturios savaitės Advento. Adventas mus kviečia ir moko laukimo, kantrybės, tikėjimo pažadu, svajonės, kuri turi būti ne tik graži, bet ir drąsi. Kaip lapinas sakė Mažajam princui, reikia papuošti širdį. Taigi linkiu visiems per Adventą papuošti savo širdį –  bendraudami, darydami gerą, klausydamiesi geros muzikos ir skaitydami knygas!“ – prasmingai pasiruošti šventėms kvietė kunigas Julius Sasnaukas, paskaitęs savo vaikystės pasaką iš knygos „Lapės gyvenimas ir mirtis“.

Tomo Lukaio nuotr./Julius Sasnauskas
Tomo Lukšio nuotr./Julius Sasnauskas

Jurgis Didžiulis apgailestavo, kad negali paskaityti savo vaikystės pasakų, nes jas jam sekė ispanų kalba, tačiau dainininkas surado šių laikų pasaką, o taip pat susirinkusiems padovanojo savo ir mylimosios Ericos Jennings gyvai atliktą dainą apie Kalėdas. Vaikų herojus Gustavas (Audrius Rakauskas) mažuosius klausytojus pradžiugino šmaikščia pasaka apie pasivaikščioti išėjusius makaronus.

„Kaip gyvenate, vaikai? Ar parašėte laišką Kalėdų seneliui, ar tik prezidentei? – šypsodamasis noriai su vaikais bendravo krepšininkas Linas Kleiza, droviai prisipažinęs, kad garsiai pasakas skaitė labai seniai, tačiau pasidalijo močiutės jam sekta pasaka prieš miegą.

„Linksmų jums švenčių – jūs esate mūsų ateitis“, – atsisveikindamas palinkėjo garsus sportininkas, prisidėjęs prie „Knygų Kalėdų“ akcijos.

Lapkričio 25 – gruodžio 23 dienomis tautiečiai kviečiami didžiuosiuose šalies knygynuose ieškoti atskirose lentynose akcijos lipdukais pažymėtų nebrangių bibliotekoms reikalingų knygų ir jas nupirkus atiduoti knygyno darbuotojams, kurie atliks tarpininko vaidmenį tarp bibliotekų ir geradarių.

Tomo Lukaio nuotr./Vaikai su knygomis
Tomo Lukšio nuotr./Vaikai su knygomis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius