Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos kultūros sostinės titulo siekiančios Klaipėdos devizas – „Susisiekimų vieta“

Kovo 29-ąją turėtų paaiškėti, kuris Lietuvos miestas – Kaunas ar Klaipėda – taps 2022-ųjų Europos kultūros sostine. Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį posėdyje pritarė paraiškai dalyvauti konkurse.
Klaipėdoje prasidėjo Lietuvos kultūros sostinės metų renginiai
Klaipėda šiemet tapo Lietuvos kultūros sostine / "Klaipėdos švenčių" nuotr.

„Problema labai didelė, nes jaunimas bėga iš regiono, bendruomenė – labai pasyvi, nejaučianti poreikio dalyvauti kultūroje, išeiti į miestą, viešąsias erdves. Reikia proveržio, o tam yra puikios galimybės“, – teigė paraiškos sudarytoja Goda Giedraitytė.

Klaipėdos regionas nuo seno išsiskyrė europietiškumu, multikultūrine bendruomene. „Čia uostas, nuolat sutinkamos naujos idėjos“, – teigė ji.

Anot jos, tapus Europos kultūros sostine, sujudimas prasidėtų jau balandį. Tai nebūtų vienerių metų projektas – įvykiui būtų ruošiamasi kelerius metus.

Prie Klaipėdos prisidėjo ir kaimyniniai miestai – Neringa bei Palanga. Į tarybos posėdį Klaipėdoje atvykęs Neringos meras Darius Jasaitis teigė, jog tai – unikali galimybė pajūrio miestams suremti pečius ir atsiverti Europai. „Tai galimybė menininkams, galimybė kuriantiems žmonėms pasirodyti visam pasauliui“, – teigė kurorto meras.

Paraišką paruošė daugiau nei 500 kultūros atstovų: įvairių sričių menininkų, architektų, istorikų, rinkodaros specialistų, mokslo ekspertų iš Klaipėdos regiono. Dar per 2000 žmonių buvo įtraukta netiesiogiai.

Numatoma, kad Klaipėdos kartu su Neringa ir Palanga parengtos programos šešerių metų biudžetas sieks apie 32 mln. eurų. Šios lėšos ir būtų skiriamos iš valstybės ir savivaldybės biudžetų, ES ir kitų fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius