-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalio „Mėnuo Juodaragis 2010“ dalyviai rinksis prie Velnio duobės

Paskutinį vasaros savaitgalį lydės pilnatis, tik šįkart ji patekės virš Velnio duobės – šiemet festivalis „Mėnuo Juodaragis“ vyks tryliktą kartą ir rugpjūčio 27–29 dienomis įsikurs Aukštadvario regioniniame parke, Trakų rajone.
Festivalio „Mėnuo Juodaragis“ akimirka
Festivalio „Mėnuo Juodaragis“ akimirka / Manto Puidos nuotr.

Trys paskutinės vasaros dienos ir naktys kvies post–folk ir nekomercinės muzikos gerbėjus prie velniškai gražių, padavimais apipintų Škilietų ežerų, kur marga Juodaragio stovykla stebins naujomis baltų paslaptimis bei ugninga muzika.

Manto Puidos nuotr./Festivalio „Mėnuo Juodaragis“ akimirka
Festivalio „Mėnuo Juodaragis“ akimirka

Tryliktasis nepriklausomas šiuolaikinės baltų kultūros ir alternatyvios muzikos festivalis bus ypatingas – glaustesnis, labiau jaukus ir kiek kitoks savo pavidalu. Proginė viešnagė Aukštadvaryje, žinoma, pasirinkta neatsitiktinai. Tai unikali vieta, nusėta senosios baltų kultūros paminklais, sugulusiais giliais sluoksniais, gamta žavi gausiomis kalvomis, ežerais ir nepaprastu raganiškumu. Tryliktasis „Mėnuo Juodaragis“ turėtų tapti savotiška duokle idėjiniams šio reiškinio lankytojams ir ištikimiems gerbėjams, todėl siūlo magišką galimybę apsilankyti Aukštadvario miškuose (vėliau festivalis žada grįžti į Zaraso salą).

Keletoje „Mėnuo Juodaragis“ scenų po atviru dangumi išvysime mylimus ir gerbiamus Lietuvos muzikantus bei grupes, taip pat įdomius svečius iš užsienio – viso per 30 kolektyvų ir atlikėjų. Skambės įvairiausios post–folkloro muzikos kryptys ir modernioji kūryba – sunkusis rokas, elektronika, neo–folk, – savitai atskleidžianti turtingą senosios tradicijos palikimą, gyvą šiandienos šviesoje. Festivalyje pasirodys geriausios Lietuvos moderniojo folkloro grupės – „Donis“, „Atalyja“, „Pievos“, „Liberte“, roko legendos „Bix“, metalinės scenos atstovai, ambient/electronic puoselėtojai, etno kolektyvai, bei daugelis kitų.

Užsienio svečių gretose – legendinis neo–folk klasikas Tony Wakeford su grupe „Sol Invictus“, viena žymiausių ukrainiečių etno–roko grupių „Vij“, Latvijos scenos pažibos „Auli“ bei „Enu Kaleidoskops“. Kiti svečiai iš užsienio dar bus paskelbti ir taps maloniomis staigmenomis žiūrovams!

Miškingoje festivalio stovykloje taip pat klegės pagausėjęs senųjų amatų kiemas, suksis šokiai, liesis žemės duona ir kris žvaigždės. Lankytojus užims ir tradiciškai plati kultūrinė MJR programa – paskaitos apie mitologiją, kinas, meno ir ekologiniai projektai bei pažintiniai žygiai po paslaptingas Aukštadvario apylinkes.

„Mėnuo Juodaragis 2010“ bilietai pradedami platinti birželio 1 d., jų kaina 100 Lt. Šiais metais festivalyje bilietų skaičius ribotas, todėl nuolatinius renginio lankytojus organizatoriai kviečia nedelsti ir pasirūpinti bilietais iš anksto. Bilietus platina bendrovė „Tiketa“ ir baltiškos muzikos krautuvėlė „Ragainė“ Vilniuje (Pilies g.6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius