Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis EXIT, sugriovęs režimą

Kuomet kalba pasisuka apie muzikos festivalius, kiekvieną vasarą daugiatūkstantines minias jaunų žmonių visoje Europoje apgyvendinančius palapinėse ir panardinančius į beribę muzikos ir pramogų jūrą, mažai kam kyla mintis, jog dalis šių grandiozinių renginių yra šis tas daugiau nei byloja populiarus šūkis „sex, drugs & rock’n’roll”.
Festivalis EXIT
Festivalis EXIT / Organizatorių nuotr.

Novi Sade (Serbija) šiemet jubiliejinį – dešimtą – kartą vyksiantis festivalis EXIT yra vienas tokių. Liepos 8 – 11 dienomis vaizdingoje Dunojaus upės pakrantėje vyksiantis renginys, prieš dešimtį metų gimė vedinas laisvės ir nepriklausomybės troškimo.

Šiemet EXIT’e – dešimtys žymiausių muzikos grupių bei atlikėjų ir viso pasaulio, tarp kurių tokios garsenybės kaip The Chemical Brothers, Missy Elliot, Placebo,  Mika, David Guetta, Royksopp, Pendulum, LCD Soundsystem, Klaxons… Huh, galima vardinti dar bent tiek pat tų, kuriuos išvysti koncertuojančius susirenka dešimtys tūkstančių iš visos Europos. Keturios dienos (ir naktys, bent jau daugumai) aukščiausio lygio šou, kuriame dalyvaus, kaip prognozuojama, mažiausiai 150.000 svečių.

Prieš 10 metų

2000 metais gi viskas prasidėjo gerokai kukliau (tačiau, kaip parodė istorija, buvo lemtinga). Tą vasarą tūkstančiai jaunų žmonių iš Novi Sado, o vėliau ir iš visos Serbijos susirinko į parką ant Dunojaus kranto tam, kad vieningai išreikštų nepritarimą diktatoriaus Slobodano Miloševičiaus vykdomoms represijoms, įsišaknijusiam nacionalizmui, ksenofobijai bei absoliučiai Serbijos izoliacijai nuo išorinio pasaulio. Renginys su gausybe koncertų, menininkų pasirodymų, debatų irk t. truko 100 (!) dienų, o jo apogėjus buvo „Get out to vote“ (ang. „Eik balsuoti“) koncertas, vykęs dieną prieš rinkimus, po kurių griuvo S. Miloševičiaus vadovaujamas režimas.

Geriausias Europoje

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki festsivalio, bilietai į jį graibstyte graibstomi, o organizatoriai įsitkine, kad kaip ir kasmet, paskutiniai parduoti bus dar iki festivaliui prasidedant. Toks didžiulis populiarumas (ypač tarp užsienio turistų) stebinti neturėtų: 2007 m. “UK Festsival Awards” drauge su 40-ies didžiausių Europos festivalių asociacija „EXIT‘ą“ apdovanojo nominacijoje „Best European Festival“ (ang. „Geriausias festivalis Europoje“).

Minėti 2007-ieji buvo ypatingai sėkmingi „EXIT‘ui“: geriausio festivalio apdovanojimas buvo gautas po renginio, į kurį susirinko daugiau nei 190.000 (!!) svečių (iš kurių 30% - iš užsienio), o ant scenos per keturis vakarus pasirodė tokios mega žvaigždės kaip Snoop Dogg, Lauryn Hill, The Prodigy, The Beastie Boys, Groove Armada ir kiti.

Skaičiai ir faktai

Laikas: liepos 8 – 11 d.
Vieta: Novi Sadas, Serbija
Bilieto kaina: £85 (~340 Lt)
Kur/kaip įsigyti: www.etickets.to/buy/?e=3092
Daugiau informacijos: eng.exitfest.org

„ Buvo didžiulė garbė grįžti į EXIT‘ą antrą kartą ir groti Serbijos žmonėms. Jie tikrai pasistengė, kad mes turėtume ką prisiminti. Šis festivalis turi savo „laukinę pusė“, kuria pasigirti gali tik keletas festivalių pasaulyje. Pasikvieskite mus dar kartą, „we fukin luv it. Come on!!!“

„The Prodigy“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius