Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Saulėtosios naktys“ stebins dienos veiklų gausa

Rugpjūčio 21-24 dienomis jau 7 kartą į Gataučius (Joniškio r.) pakvies festivalis „Saulėtosios naktys“. Tai nekomercinis, ekologiškas, menines idėjas puoselėjantis renginys, kuris ne tik pasiūlys išgirsti garsiuosius Lietuvos bardus, jaunąsias grupes, bet ir leis išbandyti naujas veiklas.
Festivalis „Saulėtosios naktys“
Festivalis „Saulėtosios naktys“ / Festivalio organizatorių nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais į festivalį atvyks dvasinių ir filosofinių idėjų skleidėjai. Egzistencinius klausimus ir problemas gvildens lektoriai Darius Ražauskas, Arūnas Žabaliūnas, Vilma Vanagaitė ir Laurynas Matušaitis. Festivalyje  išgirsite paskaitas apie karmos ypatybes, vyro ir moters santykių skirtumus, vidinės laimės ir ramybės ugdymą, žmonių dažnius bei kaip juos nustatyti. Taip pat bus aiškinamos daoizmo, kinų kultūros religinio palikimo, paslaptys: istorija, literatūra, sąsajos su šiuolaikiniu pasauliu. Vilma Vanagaitė padovanos paskaitą apie meditaciją ir bhakti jogą – žmogaus vidinį pasaulį ir kūną jungiančias dvasines idėjas. Sveikos gyvensenos ir žaliavalgiškos mitybos principus išgirsite Andriaus Papicko paskaitoje. 

Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“
Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“

„Žaliavalgystė, ko gero, yra vienas geriausių būdų išgyti nuo daugelio ligų ir priklausomybių, o daugelis tai vadina gyvenimo paslaptimi ir gyvenimo būdų. Visi mes gyvenime siekiame džiaugsmo, harmonijos, savigarbos, laimės ir tai gali būti būtent Tavo kelias to link. Ne paslaptis, kad kiekvienas iš mūsų norime būti laimingi!“, – teigia paskaitos autorius. 

Renginį aplankys ir ugdomojo vadovavimo (angl. coaching) specialistai, kurie pakvies žaisti žaidimą „Points of you“ ir surasti įkvėpimo neišspręstiems klausimams bei naujiems siekiams.

Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“
Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“

Festivalio metu menininkus suburs dirbtuvės (angl. workshop), kuriose galėsite susipažinti su įvairiais amatais ir  netikėtomis dailės sritimis. Plakatų gamybos mokys „Loesje“ menininkai. Čia ryškiomis spalvomis bus kuriami plakatai, kuriuose atsispindinčios visuomeninės temos privers susimąstyti abejingus žmonės. Vienos seniausių dailės sričių pakvies išbandyti grafikos meistrai iš Vilniaus dailės akademijos. Dirbtuvėse išmoksite spausdinti medžio ir lino raižinius, net panaudoti piešiniams bulves.

Besidominčius fotografijos subtilybėmis festivalis pakvies į eksperimentinius užsiėmimus. Bus įamžinamos lankytojų reakcijos į citrinos ar vandens poveikį, naktiniai šviesų žaismai. Save išbandyti galėsite fotografijos konkurse, o galbūt tapsite vienu iš prizininkų. Saulėtosios naktys svečiams atvers galimybę susikurti unikalių marškinėlių, aitvarų, veltinių ar net piešiniais papuošti savo kūną.

Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“
Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“

Pavargusiems – meno terapija –užsiėmimai, kurie atpalaiduos bei leis ant popieriaus išlieti mintis ir emocijas. Festivalyje be taikomųjų menų skleisis šokis, teatras, netgi poezija. Naujus šokio žingsnelius ir linksmą nuotaiką garantuos tradicinio džiazo šokėjai (angl. lindy hop), o teatro aistruoliai galės pasimėgauti spalvingu performansu. Saulėtosiose naktyse savo poeziją skaitys Justina Jokubaitytė – jauna poetė, kuri pasitelkus žiniasklaidos komentarus sulaužė klasikinės poezijos taisykles ir nustebino visuomenę jų pačių ydomis. 

„Nacionalinį tautiškumą nagrinėju remdamasi internete rastais lietuvių komentarais apie Lietuvą. Juose įžvelgiau daug poezijos ir manau, kad būtent jie dabar yra tautos balsas – šių laikų poetai, todėl jų komentarus sudėjau į naujosios lietuvių poezijos rinktinę “lietuviu poez1ja”. Nei komentarų stiliaus, nei gramatikos klaidų netaisiau – išsaugojau visiškai originalius – tik sudėjau į eilėraščio formą.“, – teigė poetė.

Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“
Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“

Festivalyje nestigs ir judrių užsiėmimų. Veiks tinklinio aikštelė, gyvas stalo futbolas, frisbis, rankų lenkimo varžybos. Susikaupti ryte padės jogos pratimai, o vakare – karšta pirtis.

http://sauletosiosnaktys.lt/
https://www.facebook.com/events/256054797911618/ 
https://www.facebook.com/sauletosiosnaktys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius