Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Festivalis „Tundra '10“ – daug erdvės, muzikos ir pramogų (nuotraukos)

Nuostabios gamtos apsuptyje Zarasų rajone elektroninės muzikos gerbėjus subūrė jau septintasis muzikos festivalis „Tundra '10“. Penktadienio vakarą prasidėjęs ir iki antradienio popietės truksiantis festivalis siūlo ne tik gausybę muzikantų pasirodymų, bet ir įvairiausių pramogų.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Avilio ežero pusiasalyje vykstančiame festivalyje pasirodymais publiką džiugina apie 180 elektroninės muzikos atlikėjų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Lenkijos, Čekijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietjos, Italijos, Nyderlandų, Švedijos ir kitų šalių.

Muzika sklinda iš keturių scenų

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Festivalio akimirka
Festivalio akimirka

Festivalio metu klausytojus arčiau kviečia keturios muzikos scenos. Arčiausiai įėjimo į festivalį – „Kerėtojų“ erdvė, kurioje pasirodo labiausiai patyrę ir dar tik karjerą pradedantys didžėjai iš Lietuvos ir Latvijos. Kiek tolėliau butaforinių pilies bokštų apsupta veikia pagrindinė „Žiniuonių“ scena, kurioje pasirodymus rengia pripažinimą pelnę techno ir bass meistrai iš užsienio ir Lietuvos. Šioje scenoje pasirodė puikiai visiems žinomi atlikėjai Golden Parazyth, Few Nolder ir Leonas Somovas.

Atokiausia „Šamanų“ erdvė, prikaišyta butaforinių medžių-skėčių, festivalio dalyvius pasiryžusi užburti psy trance ritmais, o „Ritualų“ erdvė siūlo visiems atsipūsti ir paklausyti chillout muzikos.

Pasak pirmosiomis dienomis festivalį aplankiusių žmonių, penktadienio vakarą nusidriekė ilgos eilės prie kasų. Norintiems patekti į teritoriją prie bilietų ir kvietimų patikros punkto teko laukti apie pusvalandį.

Pirmą festivalio dieną visa programa vėlavo geru pusvalandžiu, garso aparatūrą darbuotojai tikrino jau renkantis žmonėms, o dekoracijas prie kai kurių scenų organizatoriams statyti padėjo patys festivalio lankytojai.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Festivalio akimirka
Renginyje – daug išsiskiriančių lankytojų.

Pirmą renginio naktį buvo ramu, žmonės kūrėsi palapinių miestelyje. Apie 21 valandą į festivalį atvykstančių mašinų srautas dar buvo gana didelis. 

Siūlo įvairių pramogų

Į renginį susirinkusius žmones lepinantis šiltas ir saulėtas oras vertė susiburti į keturis festivalio teritorijoje įrengtus paplūdimius. Čia visi ne tik maudėsi, deginosi, bet ir rengė neoficialias šuolių į vandenį varžybas.

Dieną veikė kiek ramesnę muziką siūlančios „Kerėtojų“ ir „Ritualų“ scenos, todėl festivalio lankytojai, pasklidę po visą teritoriją, pažindinosi, poilsiavo ir užsiėmė įvairia veikla, o prie scenų traukė tik sutemus. „Tundroje '10“ vyko fotosesijos, kino ir vaizdo projekcijų peržiūros, stalo teniso ir futbolo rungtynės. Futbolo gerbėjai buvo kviečiami tiesiogiai projektoriuje stebėti pasaulio futbolo čempionato rungtynių.

Meninių gabumų turintys žmonės buvo kviečiami dekoruoti sūpynių, galėjo nusipiešti mandalą, nusipinti apyrankę ar iš prekeivių įsigyti originalų aksesuarą.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Festivalio akimirka
Saulėtas oras žmones subūrė į paplūdimius.

Festivalyje taip pat vyko paskaitos apie narkotikų, rūkalų žalą, sveiką gyvenseną, ekologiją, daug kitų užsiėmimų. Lankytojus pamalonino ir gausus maisto pasirinkimas:  nuo tradiciškų lietuviškų iki turkiškų, indiškų ar itališkų patiekalų.

Incidentų neišvengta

Vis dėlto incidentų per festivalį neišvengta:  šeštadienį paaiškėjo, kad buvo apšvarinti 17 automobilių. Išdaužę stiklus ilgapirščiai vogė festivalio lankytojų drabužius, alkoholį, magnetolas. Kalbama, kad pirmiausia buvo taikomasi į tuos automobilius, kuriuose buvo alkoholio. Po šio nemalonaus įvykio automobilių aikštelei apsaugos darbuotojų skyrė kur kas daugiau dėmesio.

Pasak svečių, didžiulė festivalio „Tundra '10“ erdvė turi savų pliusų ir minusų: muzikos ir pramogų zonos per toli viena nuo kitos, tačiau kiekvienas gali rasti ramią vietą pailsėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius