Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivaliu „Vilnius Street Art“ susidomėjo meno platforma iš Berlyno

Jau šį savaitgalį į sostinės erdves išeisiantis festivalis „Vilnius Street Art“ laukia atvykstant partnerių iš Berlyno. Vokietijos sostinėje įsikūrusi tarpautinė šiuolaikinio meno platforma „Urban Nation“ susidomėjo Vilniuje vos antrus metus vykstančiu, ambicingu gatvės meno festivaliu – jo metu rugsėjo 5–11 d. į Vilnių atvyksta „Urban Nation“ direktorė kartu su savo kolėgėmis dalintis patirtimi su „Vilnius Street Art“ organizatoriais, taip pat prisidėti prie festivalio sklaidos ir regzti ateities bendradarbiavimo ir mainų planus.
Festivaliu „Vilnius Street Art“ susidomėjo meno platforma iš Berlyno
Festivaliu „Vilnius Street Art“ susidomėjo meno platforma iš Berlyno / Henrik Haven

„Urban Nation“ yra pirmoji institucija Europoje, sistemingai kaupianti šiuolaikinio, lowbrow, graffiti, gatvės meno (street art) ir urbanistinio meno (urban art) kolekcijas. Tai tarsi šiandienos Guggenheimas – telkiantis šiuolaikinius menininkus, inicijuojantis naujų kūrinių atsiradimą bei skatinantis tarptautinį menininkų bendradarbiavimą.

„Urban Nation“ vizijos kūrėja, direktorė ir pagrindinė kuratorė Yasha Young sako matanti festivalio „Vilnius Street Art“ potencialą, todėl su malonumu atvyksta prisidėti prie šios augančios meno scenos. „Su šiuolaikinio ir gatvės meno projektais dirbu jau 20 metų, tai labai daug. Sukaupta patirtimi noriu dalintis su gabiais kuratoriais, prisidėti prie pirmųjų tikrai nelengvų jų kūrybinės veiklos žingsnių, nes žinau, kaip tai svarbu ir reikalinga.“

Moters įkurta centrinė „Urban Nation“ būstinė yra Berlyne, bet projektai ir partneriai išsibarstę po visą pasaulį: garsusis „PowWow“ gatvės meno festivalis Havajuose, meno mugė „Art Basel Maiami“, bendradarbiavimas su „NuArt“ festivaliu Stavangeryje (Norvegija) ir Stambulo dizaino dienos yra vos keli minėtini Yashos Young ir jos vadovaujamos meno platformos projektai.

„Charimaztiškoji Yasha nuolat yra meno pasaulio epicentre, aplink ją telkiasi tiek šiuolaikinio, gatvės meno žvaigždės, tiek jauni talentingi kūrėjai, kuriuos ji kviečiasi dalyvauti bendruose projetuose ir kurti kartu. Yashos ir „Urban Nation“ komandos prisijungimas prie mūsų festivalio yra didelis pripažinimas ir, neabejoju, bus ryškus ir įsimenantis. Ne tik festivaliui. Tikiuosi, kad pamažu į „Urban Nation“ projektus bus kviečiami įdomūs lietuvių kūrėjai,“ – pasakoja festivalio „Vilnius Street Art“ direktorė Ūla Ambrasaitė.

Į Vilnių „Urban Nation“ atsiveža ir pristato Mančesteryje (DB) gyvenantį ir kuriantį jauną talentingą lenkų menininką Tank Petrol. Šiam trafareto meistrui festivalio „Vilnius Street Art“ organizatoriai patikėjo ypatingą lokaciją – Lukiškių kalėjimą. Menininkas ant kalėjimo tvoros iš Kražių g. pusės pieš rugsėjo 8–11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius