Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Kaunas Jazz 2014“ ryškiausia pasaulio džiazo vokalistė Cassandra Wilson

“Nereikia jai ir jokio ypatingo fono, pakanka lankstaus jos grupės tikslumo arba žemiško jos balso didingumo, turtingo ir elastingo kaip aukščiausios kokybės išdirbta oda.“ - New York Times. Žemą atlikėjos balso tembrą džiazo kritikai vieningai vadina išskirtiniu. „Kimus, bet švelnus, kaip smėlis su medum, rafinuotas, išmintingas ir kartu seksualus, ir atrodo, gimstąs iš juodosios Amerikos muzikos.“ - BBC Music.
CASSANDRA WILSON
CASSANDRA WILSON / Kaunas Jazz

Grammy statulėlių laureatė, įrašiusi kelias dešimtis albumų, be diskusijų kritikų pripažįstama geriausia pasaulyje džiazo vokaliste. Džiazą, bliuzą, net kantri savo muzikoje suvienijanti Cassandra Wilson jau daugelį metų iš eilės žurnalo Downbeat yra išrinkta geriausio moteriško džiazo balso savininke, apdovanota prestižine Mileso Daviso premija ir Soul Train apdovanojimu. Tačiau visi pasiekimai nublanksta prieš jos vokalą – sodrų, jausmingą, sugebantį perteikti neįtikėtinai plačią emocijų paletę ir sustiprintą įspūdingos dainavimo technikos.

VIDEO: Til There Was You

Grammy statulėlių laureatė, įrašiusi kelias dešimtis albumų, be diskusijų kritikų pripažįstama geriausia pasaulyje džiazo vokaliste

Su "Kaunas Jazz" viešėjusiais Kurtu Ellingu, Dave'u Hollandu, Regina Carter, Terri Lynne Carrington, Davidu Sanchezu ir begale kitų garsių atlikėjų albumus įrašiusi (neskaičiuojant poros dešimčių plokštelių, kuriose pati Cassandra spindėjo kaip lyderė) artistė po kelių karjeros dešimtmečių išlieka itin aktyvi. Kovą ji rengia gastroles su grupe Harriet Tubman, kitiems metams ruošia albumą, kuriame pagerbs džiazo deivę Billie Holiday.

Lietuvos džiazo mėgėjus bene labiausiai nudžiugins žinia apie balandį vyksiančias gastroles, į kurių pasirodymus svajoja patekti Cassandros gerbėjai iš viso pasaulio. Mat šiuose koncertuose, kurių vienas įvyks Kauno Žalgirio arenoje, Cassandra paminės 1993-iaisiais išleisto albumo Blue Light To A New Dawn dvidešimtmetį – atlikdama daug kūrinių iš šio legendinės leidyklos Blue Note išleisto disko, kuris laikomas vienu geriausių jos darbų.

Europoje įvyks tik 11 tokių ypatingų pasirodymų – vieną jų po ilgai trukusių derybų pavyks surengti paskutinįjį "Kaunas Jazz" pavasario sezono vakarą.

Koncertas į festivalio istoriją bus įrašytas ryškiomis raidėmis  – šią magišką akimirką kartu su vokalo dievaite sukurs tikras žvaigždes sutikti puikiai mokanti Kaunas Jazz publika.

VIDEO: You Don't Know What Love Is

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius