Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje "Kaunas Jazz" džiazo užkratas iš žavingojo Paryžiaus

„Kur šios trapios būtybės kūne telpa toks galingas balsas?“ - kartą po Ninos Attal koncerto paklausė nustebęs kritikas. Iš tiesų – kur? Šiai merginai – dar tik 22-eji, tačiau jos koncertai bliuzo festivaliuose prikausto tūkstantines minias. Festivalyje Blues sur Seine ji yra laimėjusi net penkis prizus – daugiausia per visą šio renginio istoriją. Festivalyje Jazz A St.Germain (Prancūzija) ir Monrealio džiazo festivalyje (Kanada) ji tiesiog nokautavo publiką, kuri nenorėjo dainininkės paleisti nuo scenos. Sensacija, tikras Prancūzijos scenos deimantas – šie apibūdinimai neatrodo perdėti, kai savo ausimis išgirsti, ką sugeba Nina.
Nina Attal
Nina Attal

Per pastaruosius ketverius metus ji surengė daugiau nei 200 koncertų – ir jų sąrašas pildosi vis greičiau. Jos karjeros įsibėgėjimas – toks, kad primena „Formulės 1” varžybas.

Būdama vos septyniolikos, ši gitaristė, dainininkė ir muzikos autorė jau buvo Paryžiaus klubų pažiba. Pati visus juos išmaišiusi kaip žiūrovė, visai jaunutė mergina netruko užsiropšti į scenas, apie kurias svajojo nuo mažens.

Bliuzą, fanką, soulą savo kūryboje sujungusi muzikantė būdama aštuoniolikos išleido debiutinį minialbumą Urgency – ir kone iškart sulaukė kvietimo į Kanadą, kur patraukė Šiaurės Amerikos muzikos specialistų dėmesį.

Jūs nugriūsite, kai ją išgirsite. Smulkutė mergina, kuriai net gitara atrodo neproporcingai didelė. Bet kai ji išsižioja, pasigirsta tai, kam neatsispirs

„Jūs nugriūsite, kai ją išgirsite. Smulkutė mergina, kuriai net gitara atrodo neproporcingai didelė. Bet kai ji išsižioja, pasigirsta tai, kam neatsispirsi“, - rašė Kanados spauda. Albumas Yellow 6/17 tik dar kartą patvirtino – turime reikalą su pašėlusiai kūrybinga ir didelių ambicijų turinčia kylančia žvaigžde.

Bet gal tai tiesiog šios kartos bruožas? Jei tai, kad šių dienų talentai subręsta anksčiau, yra tiesa, Nina Attal – ryškus jos įrodymas. Ir ne ji viena. Artimiausias Ninos bendražygis – ne ką vyresnis, kartu kuriantis gitaristas Philippe'as Devinas. Tiesą sakant, kone visa jos grupė yra tokio amžiaus, kad einant į barus šių muzikantų tikriausiai paprašytų parodyti dokumentus. Nepaisant to, jie jau yra įrodę savo sugebėjimus grodami su tokiomis bliuzo žvaigždėmis kaip Lucky Petersonas.

Naujojo Ninos disko įrašai vyko Niujorke – jį išleisti planuojama šių metų rugsėjį, todėl Kaune galima tikėtis išgirsti muzikos iš būsimojo dainininkės darbo, kuris ją turėtų kilstelėti į dar aukštesnę lygą.

Beveik drįstume lažintis, kad šią Su Jamie Cullumu, Chic, Fredu Wesley ir kitomis ryškiausiomis garsenybėmis koncertavusią merginą jau greitai apkabins popmuzikos pasaulis – panašu, kad jai tiesiog lemta tapti viena ryškiausių savo kartos Prancūzijos žvaigždžių. Apsupta bendražygių muzikantų, Nina per Europą neša žinią apie naują stulbinančią muzikantų kartą, kuriai nėra žodžio „palauk“ - publikos simpatijas ji griebia čia ir dabar. Nuo scenos ji skleidžia bliuzo jėgą, praturtintą nepakartojamu prancūzišku subtilumu – derinys, kuris svaigina kaip gudraus barmeno sumaišytas kokteilis.

Bliuzo ir džiazo užkratas iš žavingojo Paryžiaus bus skleidžiamas ir Vienybės aikštėje, ir klube Combo. Visi jau girdėjusieji šią atlikėją iš anksto paliudys, kad surasti priešnuodžių jos muzikai tikrai nelengva.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius