Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „SHOCK academia“ – nestandartinės choreografijos ir metaforų šokio spektakliai

Balandžio 21-22 dienomis Šokio teatre (T.Kosčiuskos 11 g.), Vilniuje, šiuolaikinio šokio gerbėjai sulauks antrojo tarptautinio moderniojo šokio festivalio „SHOCK academia“. Organizatoriai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentai – žada įdomių vaizdų ir emocinių patirčių, kurias pristatys profesionalūs menininkai.
Festivalio „SHOCK academia“ pristatymas
Festivalio „SHOCK academia“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Akademija Teatras

Festivalį balandžio 21 dieną, ketvirtadienį, 18.30 val. pradės choreografės Airos Naginevičiūtės šokio spektaklis „Druska“, kuriame pasirodys jos mokomi studentai.

„Šio festivalio idėja, kad studentai kuo anksčiau patektų į profesionalią sceną ir gautų patirtį, o ne kurtų, užsidarę studijose, – sakė A.Naginevičiūtė. – Spektaklis „Druska“ gimė nuo užduoties studentams sukurti etiudą pagal garsių dailininkų paveikslus. Kaip žinia, šiuolaikinis šokis nepasakoja istorijų – aš kaip choreografė naudoju metaforas, stengdamasi sukurti šokio paveikslus, kur žmonės rastų atsakymus arba kurtų savo istorijas, pojūčius, emocijas, vaizdinius.“

Šiemet magistro studijas LMTA baigianti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro primabalerina Olga Konošenko balandžio 21 dieną, ketvirtadienį, 20 val. festivalyje pristatys savo baigiamąjį darbą – šokio spektaklį „Linija“.

„Kurdama šį šokio spektaklį pasirinkau nestandartinę klasikinę choreografiją ir muziką. Visi judesiai, jų niuansai šiame spektaklyje – lyg individualybės raiška per nevaržomą choreografiją“, – mintimis dalijosi kūrėja.

Penktadienį, balandžio 22 dieną, 18.30 val. didelių ir mažų žiūrovų lauks „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatės Eglė Mikulionytės režisuotas judesio spektaklis – žaislų trileris „PUPI PIPI PUPI“.

„Šis spektaklis sukurtas ir mažiems, ir dideliems žiūrovams. Tai – išskirtinis projektas, nes jis labiau susijęs su judesiu, plastika ir kiek mažiau su pačiu šokiu, – sakė vienas festivalio organizatorių Rokas Germanavičius. – „PUPI PIPI PUPI“ yra įdomus tiek suaugusiems, tiek vaikams – vaikai jame mato žaidybinę formą, o tėvai regi ironiją, gyvenimo gėrybes ir blogybes.“

Festivalį „SHOCK academia“ penktadienį, balandžio 22 dieną, 20 val. užbaigs svečiai iš Latvijos – audiovizualinis Latvijos kultūros akademijos studentų projektas „DoubleSpace“, režisuotas žymios Latvijos choreografės Olgos Žitluchinos.

„Projektą sudaro aštuoni skirtingi studentų audiovizualiniai spektakliai, tokiais pavadinimais kaip „Kepsnys su razinomis“ ar „Mamytė mus rengia vienodai“. Šis spektaklių popuri bus puikus desertas ir geras tonas kitų metų festivaliams. Tikimės, kad „SHOCK academia“ nuo šiol taps tradiciniu festivaliu“, – įdomių įspūdžių žiūrovams linkėdama vylėsi festivalio organizatorė Raminta Masiulytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius