-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Velnio akmuo“ – tradiciškai gausi užsienio atlikėjų plejada

Šiemet festivalyje „Velnio akmuo“ pasirodys aštuoniolika muzikos grupių iš įvairių pasaulio kraštų. Be garsiųjų „Mayhem“, „Grave“ bei „Tankard“ festivalyje gros ir daugybė kitų aukšto lygio sunkiąją muziką kuriančių atlikėjų, iš jų – dvi grupės ir iš Lietuvos. Sunkiajai muzikai gana neįprastas akcentas – moterys. Tai pademonstruos grupės „Izegrim“ bei „White Skull“ su žaviomis ir charizmatiškomis vokalistėmis priešakyje.
Grupė iš Šveicarijos „Battalion“
Grupė iš Šveicarijos „Battalion“ / Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr. /Grupė „Argharus“
Grupė „Argharus“

Festivalyje „Velnio akmuo“ grosiančių grupių geografija itin plati. Ją sudarys kolektyvai iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Šveicarijos, Olandijos, Belgijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Ukrainos, Ispanijos bei Italijos. „Velnio akmuo“ – ko gero vienintelis festivalis Lietuvoje, pakvietęs 90 procentų atlikėjų iš užsienio šalių. Tokia įvairovė festivalio lankytojams leis susipažinti su skirtingų kultūrų sunkiosios muzikos interpretacijomis bei tendencijomis, palyginti įvairių šalių sunkiosios muzikos mokyklas. Festivalyje gros net trys grupės iš Norvegijos: stilistine įvairove stebinantys Black metalo klasikai „Mayhem“, „Pantheon I“, į Black metalą įvedantys gilų violončelės skambesį, ir modernų atmosferinį metalą kuriantys „Dominanz“. Ne viena grupė atvyksta ir iš Olandijos. Tai Death metalą grojantys „Devious“ ir „Izegrim“.

Vieni pagrindinių festivalio kolektyvų – švedai „Grave“, pakeisiantys anksčiau skelbtus, bet Europoje šią vasarą nebepasirodysiančius amerikiečius „Deicide“, ir vokiečiai „Tankard“. Pastarieji – Trash metalo atlikėjai, pasižymintys humoro jausmu, šmaikščia ironija bei ypatinga meile alui. Tai jau nuo 1982-ųjų grojanti grupė, išleidusi net 13 albumų. „Tankard“ priklauso vienai stipriausių – vokiškajai – Trash metalo scenai (čia būtų galima prabilti ir apie vokišką meilę alui).

Švedai „Grave“ – Death metalo klasika, grupė, formavusi ne tik garsiojo švediško, senosios mokyklos Death metalo skambesį, tačiau įtakojusi ir daugelį šio stiliaus muzikantų visame pasaulyje. „Grave“ – tai vienas pirmųjų kolektyvų, sugebėjusių išpopuliarėti dėl savo galingo, brutalaus ir bekompromisio skambesio. Nuo pat susikūrimo pradžios ši trijulė visada išliko viena svarbiausių ir populiariausių savo šalies grupių, o ilgalaikius grupės fanatikus žavi ištikimybe sau, muzikai ir idėjoms.

Muzikinį talentą atskleis ne tik spalvinga užsienio svečių armija, bet ir lietuviai „Burying Place“ bei „Argharus“. Vilniečiai „Burying Place“ – sunkiosios muzikos veteranai, grojantys jau nuo 1991-ųjų. Tai kone legendine mūsų šalyje tapusi „Death“ metalo grupė, pasižyminti puikia technika bei scenine patirtimi. „Argharus“ – gana jaunas, tačiau perspektyvus ir sparčiai populiarėjantis Black metalo kolektyvas iš Šiaulių.

Išskirtinė šiųmečio „Velnio akmens“ ypatybė – dvi grupės su moterimis vokalistėmis: olandai „Izegrim“ bei italai „White Skull“. Nors abi grupes vienija moteriškosios lyties dominavimas, jų atliekama muzika yra visiškai skirtinga. „Izegrim“ muzika sunkesnė, brutalesnė; iš pirmo žvilgsnio trapi šviesiaplaukė vokalistė scenoje atsiskleidžia kaip riaumojantis energijos užtaisas, balso stiprumu nė kiek nenusileidžiantis vyrui. „White Skull“ vokalistė, priešingai, nustebina melodingesniu balso skambesiu bei unikaliu tembru. Kalbant apie muzikuojančias moteris „Velnio akmens“ festivalyje, reikėtų paminėti ir ukrainiečių „Semargl“ būgnininkę, elegantiškai ir laisvai valdančią nemažai jėgos reikalaujantį instrumentą, bei žavingą ir provokuojančią norvegų „Pantheon I“ violončelininkę.

Kaip atskirus festivalio akcentus verta išskirti grupę iš Šveicarijos „Battalion“, atliekančią kokybišką Trash metalą. Tai gana jauni, tačiau stiprūs šio žanro entuziastai. „Battalion“ muzikai būdinga energija, veržlumas, jaunatviškas maištas. Vyresniajai kartai labiau pažįstami Heavy/Power metalo atlikėjai – prancūzai „Nightmare“ – išsiskirs įdomiu bei stipriu vokalu. Dar kitokios, Gothic/Doom nuotaikos įneš „Helevorn“ – kolektyvas iš saulėtosios Maljorkos, atskleisiantis giedros vasaros ir lietingos žiemos sintezę: gaivią, skaidrią ir melodingą, bet apsunkusią melancholiją...

Festivalio „Velnio akmuo“ metu, liepos 16-18 dienomis, Dainuvos slėnyje skambės įvairiausio stiliaus sunkioji muzika, pradedant tradiciniais, baigiant progresyviais ir moderniais ekstremaliosios muzikos žanrais.

Viso festivalio metu numatoma: festivalio arbatos virimas ir degustacijos, kūrybinės-meninės kalvių dirbtuvės. Visos festivalio programos dalys yra skelbiamos festivalio svetainėje www.devilstone.net.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius