Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fluxus ministerijoje“ NIKO pristatys įsimintiniausią programą

Liepos 20 dieną, antradienį, 21 valandą Gediminas Gelgotas ir Naujų Idėjų Kamerinis Orkestras NIKO pirmą kartą koncertuos naujuose savo namuose. Vos prieš porą savaičių į Vilniaus širdyje esančią Fluxus Ministeriją įsikraustęs profesionalus jaunimo kolektyvas publikai pristatys įsimintiną programą. Orkestras džiaugiasi, gavęs nuolatinę vietą kūrybiniam darbui, radęs savo orkestro namus.
Naujų Idėjų Kamerinis Orkestras (NIKO)
Naujų Idėjų Kamerinis Orkestras (NIKO) / Organizatorių nuotr.

Anot orkestro vadovo, kompozitoriaus Gedimino Gelgoto, Fluxus Ministerijos idėja yra turbūt viena reikšmingiausių Lietuvos kultūrai pastaruoju metu, skatinanti žmonių kūrybiškumą, stipriai judinanti meno pasaulį ir svarbiausia, priartinanti šiuolaikinį meną prie šiuolaikinio žmogaus, skatinanti jų kontaktą ir abipusę pažintį. Taip pat Gelgotas pabrėžia mintį, jog Fluxus Ministerija gali visiems parodyti pavyzdį apie tai, kad galima pasiekti tikrai didelį rezultatą Lietuvos kultūros padangėje, neišeikvojant tam ypatingų Valstybės finansinių resursų.

„Kartais labai daug nulemia tiesiog faktas, kad kūrėjams yra sudaromos sąlygos kurti. Tuomet ir finansinė pusė nebūtinai tampa tokia svarbi. Iš tiesų, manau, kad kiekvienam menininkui malonu matyti, kad yra vieta, kur gali realizuoti savo kūrybinius sumanymus, į kurią ateina žmonės pamatyti to, ką darai. Nors kuriantys žmonės skirtingi, visgi turbūt daugumai jų malonu jausti gyvą ryšį su jo meną stebinčiu, klausančiu, patiriančiu žmogumi“, – sakė jis.

Prieš porą savaičių į Fluxus Ministeriją įsikėlęs kolektyvas intensyviai ruošia naujas koncertines programas, o liepos 20 – ąją pristatys pirmąją iš jų.

„Turbūt pirmą kartą per keturis orkestro gyvavimo metus leidau sau prabangą nemąstyti apie kažkokią ypatingą koncerto programos koncepciją ir taip atsitiko, kad visgi koncerto koncepcija gimė – tiesiog surengti koncertą savo namuose, t.y. vietoje, kur gali jaustis patogiai, kur nereikia stengtis atrodyti gražiau, kažką nuslėpti ar demonstruoti, kur galima tiesiog groti savo mėgstamą muziką taip, kaip ją jauti“, – teigė Gediminas Gelgotas.

Po keleto savaičių NIKO ketina baigti orkestro būstinės įkūrimo darbus – lakuoti grindis ir dažyti sienas – o tuomet duris atverti Gedimino prospekto praeiviams. Fluxus Ministerijoje orkestras ne tik rengs koncertus ir atviras repeticijas – bent vieną dieną savaitėje visi norintieji galės aplankyti orkestro ofisą, jame išgerti kavos, peržiūrėti kolektyvo video ir audio įrašus, gauti informaciją apie artimiausią kolektyvo veiklą, koncertų grafiką, įsigyti kolektyvo įrašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius