Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijoje – jaunųjų tapytojų kūryba

Kaune įsikūrusią galeriją „Aukso pjūvis“ netrukus papuoš nauja paroda. Jovitos Aukštikalnytės ir Agnės Deveikytės-Liškauskienės tapybos paroda pratęs ciklą „Duetai“.
J.Aukštikalnytės paveikslas „Sapnas ir širdis“
J.Aukštikalnytės paveikslas „Sapnas ir širdis“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Paroda Kaunas

Abi menininkės pasakojo, kad tapti tapytojomis apsisprendė kaip tik tuo metu, kai Lietuvoje imta garsiai šnekėti apie tapybos mirtį, o vyresnioji menininkų karta tapybą iškeitė į naujas medijas.

Tačiau tai jaunųjų kūrėjų neišgąsdino. Priešingai – jos greit pasinėrė į įvairius projektus. Tiesa, abiejų jų keliai į pripažinimą buvo skirtingi.

J.Aukštikalnytės kūrybos pradžia susieta su „Paribio portretais“, tapytais psichiatrinėje ligoninėje. Tai buvo jos diplominis darbas, kurio temą dailininkė tęsė ir po studijų.

Dabar ši tema – jau praėjęs etapas ir ribinių, proceso situacijų J.Aukštikalnytė ieško bevystančių gėlių ar medžių žiedų emocijoje. Tokie meditatyvūs filosofiniai apmąstymai dažniausiai išsilieja monochromine spalva.

A.Deveikytė-Liškauskienė taip pat toliau plėtoja savo diplominę apmąstymų apie besikeičiančias būsenas temą. Labiausiai ją domina gamta, aplinka, o konkrečiau – paviršiai: pievos, laukai, žemė. „Man įdomi paties augalo filosofija. Abstraktūs, iš atskirų drobės dalių susiūti, sudygsniuoti, dažniausiai monochrominiai darbai – mano skiriamasis bruožas“, – pasakojo A.Deveikytė-Liškauskienė.

Parodą, kuri atidaroma birželio 28 dieną, bus galima apžiūrėti iki rugpjūčio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius