-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gavėniai skirtame chorinės muzikos koncerte – naujos sakralumo spalvos

Kovo 20 d., verbų sekmadienį, 17 val. Kamerinis moterų choras „Melos“ kviečia į išskirtinį gavėnios laikotarpiui skirtą muzikos vakarą. Pranciškaus švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje vyksiančiame koncerte bus pristatytos net septynios pasaulinės kylančių kompozitorių iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės ir Lenkijos kūrinių premjeros.
Kamerinis moterų choras Melos
Kamerinis moterų choras Melos
Temos: 2 Choras Muzika

Jau šį sekmadienį Vilniaus miesto bendruomenė turės galimybę susiburti į ypatingą gavėnios laikotarpio susikaupimo ir dvasinio apsivalymo vakarą, skambant jaunų kompozitorių specialiai šiam koncertui sukurtiems sakraliniams kūriniams. Debiutiniame Kamerinio moterų choro „Melos“ naujosios religinės muzikos koncerte skambės N.J.Dearden (Jungtinė Karalystė), M.Drukteinio (Lietuva), M.Pranulio (Lietuva), J. Pranulytės (Lietuva/Jungtinė Karalystė), S.Rimkus (JAV/Jungtinė Karalystė), M.Sokaitės (Lietuva) ir M.Szpyrkos (Lenkija) kūriniai, ne tik religiniais tekstais, bet ir muzikine stilistika atspindintys šv. Velykų laukimo metą.

Naujosios religinės muz. koncertas
Naujosios religinės muz. koncertas

Anot vienos iš choro įkūrėjų ir koncerto organizatorės Jutos Pranulytės, šis religinės muzikos koncertas – lyg bendra malda, susikaupimo ir ramybės vakaras, kuris padėtų pasiruošti šv. Velykų šventei. „Kūriniai pasižymi ramia nuotaika, subtilumu ir nors tai yra šiuolaikinė muzika, tačiau  ji – įdomi ir neatstumianti. Džiaugiamės, kad jauni kompozitoriai iš Lietuvos ir kitų šalių sukūrė specialiai šiam koncertui skirtus kūrinius, kurie tikrai praplės šiuolaikinės religinės muzikos repertuarą“ – teigia J.Pranulytė.

Kamerinis moterų choras „Melos“ – tai entuziastingų jaunų moterų ir merginų kolektyvas. Choristės – „Liepaičių“ chorinio dainavimo mokyklos absolventės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentės. Choro misija – šiuolaikinės chorinės muzikos sklaida ir inovatyvių kūrybinių sprendimų įgyvendinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius