Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Gero kino klubas“: archyvinio kino paslaptys ir šventinis protmūšis

„Gero kino klubas“ gruodžio 6-ąją ir gruodžio 13-ąją kviečia į ypatingus susitikimus. Jų metu neformalioje aplinkoje siūlom susipažinti su kino archyvavimo specifika, senuoju kinu bei smagiai išmėginti savo jėgas protų mūšyje.
Kinas
Kinas / „Fotolia“ nuotr.

Kinas ir archyvo paslaptys

Gruodžio 6 dieną „Knygų alėja“ (Laisvės al. 106, Kaune) erdvėje vyko nemokama paskaita „Archyvinis kino gidas“. Vakaro metu paslaptis atskleidė ankstyvojo kino festivalio „Pirmoji banga“ organizatorius, archyvaras Aleksas Gilaitis. Lektorius aiškino ne tik archyvavimo prasmę, tačiau ir supažindino su senuoju kinu. Pasak Alekso Gilaičio kiną galima skirstyti į tam tikras epochas, pavyzdžiui, ankstyvasis kinas, nebylusis kinas, aukso amžiaus kinas ir t.t.

„Kino neskirstau į seną ar naują, nes, kaip yra sakoma, tikras archyvistas ar netgi tikras sinefilas žiūri į kiną ne pagal amžių, nes tai yra tokia pati meno forma kaip ir bet kuri kita.“ – teigia archyvaras. Jis mano, kad senąjį kiną verta žiūrėti galbūt net labiau, nei naująjį kiną. „Dažnai kinas reprezentuoja tą erą arba epochą, kurios dabar jau nebėra.“ – teigia A.Gilaitis.

Šventinė kino kova

Užbaigiant metus „Gero kino klubas“ visus sinefilus kviečia išmėginti savo jėgas ir žinias. Gruodžio 13 dieną 19 valandą, greta senojo kino teatro „Romuva“ įsikūrusioje kavinėje „Movido“ vyks nemokamas protų mūšis kino tematika.

Nei vienas bent kiek prijaučiantis kinui neturėtų išsigąsti, nes vakaras žada būti jaukus, o klausimai – įvairūs. Smagūs kino klausimai, prizai ir siurprizai laukia jūsų. Komandą rekomenduojame registruoti iš anksto.

„Gero kino klubas“

„Gero kino klube“ ištisus metus režisieriai ir kino srities žinovai dalinasi patirtimi ir padeda pažvelgti į kino filmus kitu kampu. Mintis įkurti „Gero kino klubą“ kilo iš noro suburti kino mėgėjus, norinčius domėtis kinu ir jį suvokti.

Pokalbiai po filmų, išgyventi jausmai ir idėjos, kuriomis galėtų dalintis sinefilai, o iš to gimtų rašytiniai ir vaizdo atsiliepimai, recenzijos, visiems prieinamos internete www.kinaskaune.lt platformoje. Prisijungti prie klubo veiklos galima atvykstant į „Gero kino klubo“ susitikimus bei sukurtas apžvalgas, recenzijas, apie peržiūrėtus autorinio kino filmus, siunčiant adresu info@kinaskaune.lt.

VIDEO: GERO KINO KLUBAS / Kinas Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius