Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grafikos žvilgsnis – menas iš Zalcburgo

2014 m. rugsėjo 30 – spalio 18 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė – dešinė“ veiks austrų menininkų kūrybos paroda „Grafikos žvilgsnis – menas iš Zalcburgo“.
grafika
grafika / Vilniaus grafikos meno centro nuotr.
Temos: 2 Menas Zalcburgas

Jau 25 metus Lietuvos dailininkų ir Austrijos miesto Zalcburgo kūrybinė sąjunga art – bv – Berchtoldvilla palaiko artimus, kūrybiniu bendradarbiavimu grįstus ryšius. Per šį laikotarpį abiejose šalyse vyko įvairaus žanro meniniai projektai, kuriais siekta pristatyti Austrijos ir Lietuvos meninį kontekstą. Po nepriklausomybės paskelbimo užsimezgęs glaudus meno bendruomenės ryšys sėkmingai palaikomas iki šiol. 

2014 m. liepos mėnesį Zalcburge buvo pristatyta Tarptautinių kultūros programų centro organizuota ir jau keliaujančia tapusi lietuvių iliustratorių paroda „Iliustrariumas“ bei Vilniaus grafikos meno centro parengta ekspozicija „KŪNAS. Lietuvių grafika 1980–2013“. Šių metų rudenį Vilniaus grafikos meno centre rodoma austrų menininkų paroda „Grafikos žvilgsnis – menas iš Zalcburgo“.       

Ekspozicijoje grafikos terminas traktuojamas (interpretuojamas) plačiąja prasme, neapsiribojant lakštine grafika. Kolekcija sudaryta ne vien iš grafikos, bet ir fotografijos, kaligrafijos ir tekstilės kūrinių. „Grafikos žvilgsnis – menas iš Zalcburgo“ sutelkia dėmesį į pastarąjį laikotarpį ir suteikia progą susipažinti su margaspalvio Zalcburgo meninio gyvenimo dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius