-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Grupė „Piknik“ Vilniuje pristatys naują programą „Svetimšalis“

Po praėjusių metų Sankt Peterburgo grupės „Piknik“ pasirodymo (tai buvo pirmas jų pasirodymas Lietuvoje!), koncerto organizatorius užgriuvo daugybė laiškų su prašymais vėl pakviesti grupę „Piknik“ į Lietuvą. Kovo 26 dieną, 19 val., sostinės Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 11) „Piknik“ grįžta su nauja programa „Svetimšalis“.
„Piknik“
„Piknik“ / Organizatorių nuotr.

Kartu su muzikantais koncerte stebins ir užburs įvairiausi personažai, nukeliantys į atgijusį stebuklingą Hofmano pasakų pasaulį! Grupės „Piknik“ programos epigrafu galėtų būti naujos dainos žodžiai: „...būti, visada ir visur, svetimšaliu, amžinu svetimšaliu Žemėje...“.
 
Pirma programos dalis skirta tuo pačiu pavadinimu išleistam grupės naujų kūrinių diskui. Scena, kurioje rutuliosis muzikiniai įvykiai, primins tikrų tikriausią Miestą, į kurį užklydo pagrindinis veiksmo herojus – Svetimšalis. Be muzikantų scenoje pasirodys keisti Miesto gyventojai, Miesto gatvės taps gyvos ir tikroviškos, panaudojus dekoracijas ir trimatę vaizdo projekciją.

Be naujų dainų bus atliktos ir klausytojų pamėgtos kompozicijos: „Morzės abėcėlė“, „Dekadansas“, Inkognito“ bei grupės vizitine kortele laikomi kūriniai: „Kreivųjų karalystė“, „Iš pelėkautų“, „Egiptietis“, „Sidabrai!“, „Šamanas turi tris rankas“ ir kt.! Klausytojai, aišku, susitiks su senais pažįstamais dainų herojais –  Gigantu ant kojokų, Šamanu ir Gyvąja violončele.
 
Pamatęs „Piknik“ pasirodymą, pats Rogeras Watersas („Pink Floyd“) pripažino, kad humoru ir fantazija muzikantai lenkia jo žymiąją grupę, o Davidas Bowie ir Thomas Yorke („Radiohead“) ypač palankiai įvertino muziką ir grupės charizmą.

Įdomus faktas: grupės „Piknik“ lyderio, dainų autoriaus ir atlikėjo, gitaristo  Edmundo Škliarskio giminės šaknys susiję su Lietuva! Jo tėvas turėjo lietuvių ir lenkų kraujo, o namuose šeimoje buvo kalbama ir lietuviškai, ir lenkiškai. Giminės iš Lenkijos siuntė šeimai geras knygas, vakarietiškos muzikos įrašus. Visa tai turėjo didelės įtakos Edmundo Škliarskio kūrybai –  melodingoms ir prasmingoms dainoms.
 
„Piknik“ – žymi Rusijos roko grupė – susikūrė 1978 metais. Nors muzikantai grupės gimimo data laiko 1981 metus, kai grupei pradėjo vadovauti talentingasis Edmundas Škliarskis.
 
Grupės muzika originali ir savito stiliaus. Nors šaknys siejamos su rusų roku, ji nuolat vystėsi ir keitėsi. Prie keitimosi prisidėjo ir įvairiausių instrumentų panaudojimas.
 
„Neįprasto likimo“ grupė – taip nuolat tvirtina spauda. „Piknik“ – savita ir nepakartojama. Iš vienos pusės – kaip ir visos grupės, nuėjo sunkų kelią iki pripažinimo, iš kitos – visada ėjo tik savu keliu.

Bilietai į vienintelį grupės „PIKNIK“ koncertą – šou „Svetimšalis“, įvyksiantį kovo 26 dieną, 19 val., Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 11) parduodami visose bilietai.lt kasose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius