-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į juodąją tvirtovę grįžta poezija

Spontaniškai socialiniame tinkle „Facebook“ susikūrusi iniciatyvinė grupė nusprendė šiemet atgaivinti jau legendiniu tapusį neformalų literatūros festivalį prie jūros – poetų sambūrį „Placdarmas“.
Klaipėdiečiams geriausiai pažįstami kariniai įtvirtinimai Giruliuose.
Klaipėdiečiams geriausiai pažįstamuose kariniuose įtvirtinimuose Giruliuose bus rengiami poezijos skaitymai. / 15min.lt nuotr.

Poetų sambūris „Placdarmas“ pradėtas rengti 2000-aisiais. Jo iniciatoriai – Pajūrio regioninis parkas ir klaipėdiečiai poetai Gintaras Grajauskas, Rimantas Kmita ir Mindaugas Valiukas. Renginys vyksta gan egzotiškoje vietoje – buvusiuose kariniuose įtvirtinimuose už Girulių, Pajūrio regioniniame parke. Paskutinysis „Placdarmas“ įvyko 2006 m.

„Placdarme“ yra dalyvavę daugelis žinomiausių Lietuvos poetų – V. Bložė, V. Braziūnas, A.A. Jonynas, D. Kajokas, A. Marčėnas ir daugybė kitų.  Jų laukiama ir šiemet.

Viena „Placdarmo“ tradicijų – kasmet vis naujai išrenkamas Placdarmo kapelionas, perskaitantis komunikatą šmaikščiai oficialų sambūrio atidarymo tekstą. Placdarmo kapelionais yra buvę J. Kunčinas,  G. Beresnevičius, L. Donskis, G. Grajauskas, N. Vasiliauskaitė, A. Marčėnas.

Šiemetinis „Placdarmas“  vyks be jokio finansavimo – vien pačių dalyvių lėšomis, talkininkaujant ilgamečiams rėmėjams – Pajūrio regioniniam parkui. Dalyviai kaip ir ankstesniais metais gyvens palapinėse, maitinsis kareiviška koše, o savo kūrybą skaitys vadinamojoje Juodojoje tvirtovėje – gynybiniuose įtvirtinimuose, esančiuose pajūryje už Girulių. Kaip ir kasmet, renginio žiūrovai turės galimybę ne tik klausytis poezijos, bet ir pasistatyti palapinę nakvynei bei vakaroti kartu su poetais prie laužo.

Poetų sambūris „Placdarmas 2011“ vyks rugpjūčio 19-21 d. įprastinėje vietoje – pajūryje už Girulių, šalia Juodosios tvirtovės. Smulkesnę informaciją galima surasti socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Placdarmas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius