Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvos miestus atneš Paryžiaus dvasią

Kovo 29 – balandžio 1 dienomis atnešti Prancūzijos dvasią į Klaipėdą, Panevėžį, Kauną ir Vilnių pasiryžo žaismingas trio – autorinių baladžių atlikėjas Vygantas, Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse Diuseldorfe atstovausianti Evelina Sašenko bei prancūzų dainininkas ir komikas Laurentas Secco. Romantiškais meilės baladžių vakarais „Je t‘aime“ atlikėjai ketina nors akimirkai nukelti į Paryžių.
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Evelina Sašenko

Renginio sumanytojas dainininkas ir režisierius Vygantas „15min“ sakė, jog projekto idėja jam kilo netikėtai, automobilyje besiklausant Laurento padovanoto kompaktinio disko. „Man pasirodė, kad, nors mūsų stiliai yra skirtingi, juos sujungus, išeitų kažkas įdomaus ir savito. Su Evelina anksčiau esame pristatę prancūziškos muzikos programą. Šiam pasirodymui prancūzišką muziką pasirinkome dėl to, kad norisi ieškoti kitokių sąskambių ir naujų kūrybinių spalvų“, – pasakojo jis.

Asmeninio archyvo nuotr./Vygantas
Vygantas

Anot kūrėjo, „Je t‘aime“ (liet. „Aš tave myliu“) mieliausias jam dėl savo meilės temos. „Be to, dirbu su labai mielais ir artimais žmonėmis. Pagaliau scenoje vyks ir savotiškas kūrybinis eksperimentas – prancūzų – italų kilmės komikas ir dainininkas Laurentas „įkris į lietuvių muzikantų barščius“. Žinant savo bičiulių meilę muzikai, fantastiniams siužetams ir neišblėstantį humoro jausmą, telieka patikėti šio eksperimento sėkme“, – šypsojosi Vygantas, žadėdamas improvizacijų dozę kiekvieno koncerto metu.

Pavasarį norisi džiaugtis, mylėti, dainuoti. Tikiuosi, kad mus visus tris vienijanti meilė muzikai užkrės ir klausytojus, kurie koncertų metu pasijus lyg vienoje iš jaukių Paryžiaus kavinaičių.Idėjos autorius tikino norintys, jog klausytojai išėję iš koncerto jaustųsi lyg po hipnozės seanso – jiems būtų gera, lengva kvėpuoti ir norėtųsi mylėti. „Kad visi pajustų, jog viskas, kas juos supa, yra sukurta jiems, kiekviena aikštelė yra jų laimės starto aikštelė. Man pačiam ypatingas yra jausmas išėjus iš Federico Fellini filmo „Amarcord“, lekiant motociklu ar skrendant oro balionu. Norime, kad ir mūsų žiūrovai pajustų kažką ypatingo – kiekvienas pagal save“, – sakė jis.

Muzika ties tiltus

Laurento Secco pasakojo „Je t‘aime“ dalyvauti nusprendęs ieškodamas naujos patirties tiek muzikine, tiek žmogiškąja prasme ir mėgindamas patenkinti savo smalsumą.

„Keletą kartų jau esu buvęs Lietuvoje, pradedu jausti ryšį su šia šalimi. Čia grįžti visuomet malonu. Norėčiau, kad projekto klausytojai pajustų, kad muzika žmones vienija, nutiesia tiltus tarp šalių ir kultūrų. Muzika turi galią pakeisti ir gyvenimą, ir jausmus. Muzika, kaip ir meile, yra dalijamasi“, – šiltai kalbėjo prancūzas.

Asmeninio archyvo nuotr./Laurentas Secco
Laurentas Secco

Jis pasakojo buvęs nustebintas lietuvių klausytojų dėmesingumo ir supratimo. „Tiek Vilniuje, tiek ir kituose miestuose, kuriuose teko koncertuoti, pastebėjau didelį publikos palaikymą ir susidomėjimą. Pajutau, kad nepaisant kalbos barjero galiu savo jausmais dalintis su klausytojais“, – džiaugėsi dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“ grojęs atlikėjas.

„Je t‘aime“ koncerte skambės kūriniai iš Dalida, Edith Piaf, Yves Montando, Jacqueso Brelio, Henri Salvadoro repertuaro, bet ir autorinės L.Secco bei Vyganto dainos prancūzų kalba. „Pavasarį norisi džiaugtis, mylėti, dainuoti. Tikiuosi, kad mus visus tris vienijanti meilė muzikai užkrės ir klausytojus, kurie koncertų metu pasijus lyg vienoje iš jaukių Paryžiaus kavinaičių“, – sakė E. Sašenko.

Atlikėjams akomponuos žinomi gitaristai Tomas Varnagiris ir Audrius Piragis, ansamblio „Rendez-vous“, atliekančio Edith Piaf melodijas, akordeonistas Nerijus Bakula bei perspektyvus perkusininkas Martynas Lukoševičius. Renginiui dar daugiau žavesio suteiks Vido Drėgvos darbais paremtos vaizdo projekcijos.

Pirmasis koncertas vyks kovo 29 d. Klaipėdos koncertų salėje. Kovo 30 d. „Je t‘aime“ atkeliaus į Panevėžio bendruomenių rūmus, o laikinosios sostinės gyventojai romantiškai vakarą praleisti kviečiami kovo 31 d. Kauno lėlių teatre. Balandžio 1 d. Vilniaus mažajame teatre meilės baladžių vakaras vainikuos Frankofonijos dienų festivalį. Koncertų pradžia – 19 val. Bilietais prekiauja www.bilietai.lt, kaina – nuo 28 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius